2023.07.17. 12:44

INTEL-LIGET esélyegyenlőségi programon tartottunk érzékenyítést Hódmezővásárhelyen

A SINOSZ Hódmezővásárhelyi Helyi Szervezete meghívást kapott Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2023. június 17-én tartott INTEL-LIGET „SIMON-Sérülékeny Csoportokat Támogató-Esélyegyenlőségi Program Hódmezővásárhelyen” című rendezvényére.

A Népművészeti Tájház udvarán és épületeiben számos Hódmezővásárhelyen működő szervezet kapott bemutatkozási lehetőséget: kézműves foglalkozásokkal, előadásokkal, tárlatokkal, látványos bemutatókkal, táncházzal várták a látogatókat. Volt rendhagyó tárlatvezetés, szalmalabirintus, láthatatlan kiállítás, illanó illatok, kutyaterápia, interaktív harcművészeti bemutató, vakkóstolás és jelnyelvi játékok.

A „Játékos elfogadó és érzékenyítő rendezvény az egyenlő esélyek jegyében” alcímmel meghirdetett eseményen Szlivka Ágnes és Nagy Éva Mária animátorokként különböző játékos feladatokkal vártuk a kicsiket és nagyokat, illetve tájékoztattuk az érdeklődőket szervezetünk tevékenységéről. A hozzánk fordulók közt voltak, akik családtagjuk miatt érdeklődtek a tagsági lehetőségről, a tagsággal járó előnyökről, illetve elérhetőségeinkről. Természetesen ezúttal is nagy sikere volt a jelnyelvnek: a gyerekek lelkesen tanulták, hogyan kell a nevüket betűzni, majd a sikerélményen felbuzdulva barátaikat és szüleiket is bevonták a játékos feladatokba.

A program idején bográcsban készült a gulyásleves a tájház udvarán, melyet jóízűen elfogyasztottunk a rendezvényt követően, mindemellett frissen sült pogácsát, innivalókat is biztosítottak számunkra a szervezők. Köszönjük a meghívást Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának, bízunk benne, hogy a jövőben is hasonló rendezvények részesei lehetünk.

Köszönettel tartozunk Vörös Zsolt jelnyelvi tolmácsunknak a kommunikációs akadálymentesítésben való közreműködéséért, örömmel és köszönettel vettük Pintér András Országos Alelnök és Turóczy Erika Országos Elnökségi tag látogatását a rendezvényen.

hmv_intel_liget_2023_07

kép 7 / 7

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: