2023.06.01. 08:00

Az Irodalom Éjszakája 2023 – felolvasások Budapesten és Debrecenben jelnyelvi tolmácsolással is!

Világirodalmi séta a Fővárosi Állat- és Növénykertben a Vígszínház művészeivel

Rendhagyó világirodalmi sétára várja az irodalomkedvelőket az Irodalom Éjszakája Budapesten és  Debrecenben.

Regisztráció a rendezvényre az alábbi linken:

https://forms.office.com/e/ebWQbjstTC

Irodalom Éjszakája 2023

2023. június 7-9. Budapest
2023. június 15-17. Debrecen

www.irodalomejszakaja.hu

Az Irodalom Éjszakája immár 8. alkalommal hív rendhagyó világirodalmi sétára. Ezúttal három estén át 27 ország 27 szerzőjének műveiből olvasnak fel színészek részleteket az irodalomhoz nem kötődő, azt újszerű megvilágításban láttató helyszínen. Az idei téma, amelyhez a kiválasztott művek kapcsolódnak: LÁBNYOMOK.

Az Irodalom Éjszakája Budapesten évről évre új városrészbe vándorol, hogy az irodalmi élményen túl a város kulturális sajátosságaira is felhívja a figyelmet. Az idei helyszín a Fővárosi Állat- és Növénykert, melynek különböző pontjain hangzanak el a művek részletei a Vígszínház színművészeinek előadásában, a nap kései óráiban.

Mindennap négy különböző állatkerti helyszínen, két-két felolvasáshoz jelnyelvi tolmácsolást biztosítanak a siket és nagyothalló érdeklődők számára.

FELOLVASÁSOK MAGYAR JELNYELVI TOLMÁCSOLÁSSAL BUDAPESTEN:

A helyszínekről, időpontokról és a művekről az https://www.irodalomejszakaja.hu/akadalymentes linken találtok tájékoztatást.


A debreceni rendezvényen szintén lesz jelnyelvi tolmácsolás: https://www.debrecen.irodalomejszakaja.hu/akadalymentes


ÚTMUTATÓ AZ IRODALOM ÉJSZAKÁJÁHOZ:

  • – Regisztráció: A programon való részvétel ingyenes, de előzetes, naponként külön regisztrációhoz kötött. A rendezvényre való belépés QR-kóddal lehetséges, amit a visszaigazoló e-mailben kapnak meg a jelentkezők. A regisztrációs link június 2-tól lesz elérhető a rendezvény internetes oldalain. További részletek és esőszabályzat: https://www.irodalomejszakaja.hu/regisztracio
  • – Mikor és hol? Az élő felolvasásokra 19:00-23:00 között kerül sor párhuzamosan 9 különböző helyszínen.
  • – Kezdési időpontok: helyszínenként egy-egy szerző művének részlete hangzik el 8 alkalommal: 19.00, 19.30, 20.00, 20.30, 21.00, 21.30, 22.00, 22.30 órai kezdéssel.
  • – Az egyes helyszínek a különböző napokon különböző országok irodalmából adnak ízelítőt.
  • – Mindenki maga állíthatja össze az aznapi irodalmi barangolásának útvonalát, ehhez nyomtatott térképet adnak segítségül.

JÁTÉK!
​Az eseményhez kapcsolódó játékban a szerencsések értékes könyvcsomaggal gazdagodhatnak. A játék szabályai hamarosan elérhetők lesznek a rendezvény honlapján.

MIT ÉRDEMES TUDNI AZ IRODALOM ÉJSZAKÁJÁRÓL
​Az első Irodalom Éjszakájára 2006-ban Prágában került sor, Magyarországon a budapesti Cseh Centrum kezdeményezte a meghonosítását, és 2016-tól minden évben megrendezésre kerül. Kezdetben egynapos volt, 2020-ban bővült 3 estés programmá. 2019 óta Budapest mellett Debrecen is helyet ad a különleges hangulatú felolvasásoknak. A projekt szervezője az EUNIC Hungary (a Budapesten működő európai kulturális intézetek és nagykövetségek kulturális részlegeinek ernyőszervezete).

A rendezvény a Budapest 150 – Könyvfőváros 2023 eseménysorozat részeként valósul meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: