2024.03.25. 21:30

Ismét könyvkötő kézműves programon vettünk részt Békéscsabán

A saját kis könyv elkészítése nagy élményt jelentett minden résztvevőnek.

Az első alkalom sikere alapján a SINOSZ Békés Megyei Szervezete 2024. március 20-án ismét könyvkötő foglalkozásra várta az érdeklődőket a Békés Megyei Könyvtárba. Bíró Bertold könyvkötő mester vezetésével ezúttal más kötészeti technikát sajátíthattunk el, melynek végeredményeként elkészültek saját könyveink.

A rendelkezésre álló alapanyagokat a mester útmutatása alapján válogattuk, hajtogattuk, illesztettük, ragasztottuk és némi kézügyességgel már formát öltött a könyv. Ez egyszerűen hangzik, de fontos az odafigyelés, a pontosság és a megfelelő technikai sorrend. A végén nyomatot is készítettünk a borítóra a választott mintával. Egyedi és megismételhetetlen alkotásainkat büszkén vihettük haza, akár ajándékba vagy saját használatra is szívünknek kedves darabokat alkottunk, érdemes a lapjait tartalommal megtölteni, emlékeinket és gondolatainkat belejegyezni.

Köszönettel tartozunk Bíró Bertold mesternek, hogy bevezetett minket a könyvkötészet rejtelmeibe és a Békés Megyei Könyvtárnak, hogy teret adott a programunk megvalósításának.

Foglalkozásunk a SINOSZ SzÉP keretének köszönhetően valósult meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: