2023.12.13. 16:34

A Karácsony Múzeumban jártunk a SINOSZ Fővárosi Szervezetével

Szentendrére kirándultunk: karácsony közeledtével a festők városában tekintettük meg a Karácsony Múzeumot.

A SINOSZ Fővárosi Szervezete Szentendrére szervezett kirándulást 2023. december 8-án, pénteken.

13:30-kor a Batthyány téren találkoztunk a tagokkal, ahonnan HÉV-vel indultunk Szentendrére. Amint megérkeztünk, elindultunk gyalog a belváros felé, a Főtérre, ahol már várt minket a karácsonyi vásár a sétálóutcában. Igazi karácsonyi hangulat fogadott minket, a forralt bor illatától kezdve a különbözően ízesített kürtős kalácsok látványáig.

Hamarosan megérkeztünk a Fő térre, ahonnan nem messze van a Karácsony Múzeum, azaz a Hubay Ház, ezen a néven található meg. Nemcsak télen van nyitva, hanem tavasszal, nyáron és ősszel is tárt karokkal várják a vendégeket és a vásárlókat. A múzeumban kb. 5000 darabos magángyűjtemény található: különböző technikákkal készített karácsonyi díszeket, az ünnephez kötődő dekorációkat, valamint üdvözlőlapokat tartalmaz az elmúlt kétszáz év történetéből. Miután megnéztünk minden régi karácsonyi díszt, lehetett vásárolni is a múzeumban külön fenntartott bolti részlegen.
A Karácsony Múzeumban tett látogatásunk után elmentünk az esernyős utcába megcsodálni az utcát díszítő esernyőket, és ott lehetett lángost is enni.

Mindenki nagyon jól érezte magát, és az adventi várakozás hangulatában töltöttünk együtt egy délutánt a tagokkal.

A jelnyelvi tolmácsolást Fejes Mónikának köszönjük szépen.

Programunkat a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: