2023.11.30. 16:43

Karácsonyi kvízjátékon vettek részt a tagjaink Sopronban

A SINOSZ Soproni Helyi Szervezete szervezésében, az évértékelő helyi taggyűlés után tartott karácsonyi ünnepség keretében kvízjátékon vettek részt a tagjaink 2023. november 21-én, kedden délután, Sopronban.

Steinmüller-Trkala Diána helyi elnök és Németh Evelin megyei ügyintéző megnyitotta az ünnepséget. Megköszöntük Soproni-Somlai Attila megyei elnöknek, hogy külön termet szerzett nekünk a Liszt Ferenc Művelődési Központon belül.

Németh Evelin irányításával a tagjaink 15 kérdésből álló, a Mikulással és a karácsonnyal kapcsolatos kvíz feladványt kaptak. Önállóan kellett megoldani a 3-3 feleletválasztó sorokat. Egy tagunknak a helyi elnök segített, mert kézműtéten esett át és még nem tud jól írni vagy bekarikázni. A feladatmegoldás után Evelin és Diána közösen értékelték és ellenőrizték a rejtvény feladványokat. Evelin jelnyelven elmondta a helyes válaszokat a kérdésekre. A tagok eközben izgultak és emlékeztek arra, hogy melyik kérdésnél hibáztak vagy jól válaszoltak. Majd a karácsonyi kvízben előforduló témákról beszélgettek és eszmét cseréltek. Mindnyájan emlékeztek arra, hogy a szocializmusban visszafogott volt a karácsonyi ünneplés. A déligyümölcsöket, pl. banán, narancs, füge csak karácsonykor lehetett beszerezni, ezért ajándéknak számított.
A Télapu című filmet 1994-ben vetítették először a mozikban, evvel kapcsolatos kérdésre nem mindenki tudta jól az évszámot. 1972, 1994 vagy 2002 válasz közül kellett választani. 1972. év miatt szóba került a téma, hogy akkor milyen filmek voltak a karácsonykor. Legtöbbjük úgy emlékezett, hogy nem voltak ilyen filmek, amerikai filmek csak a rendszerváltás után jöttek elő. A visszafogott karácsonyokra emlékeztek az idős tagok. A fiatalabbak még nem voltak a világon 1972-ben.

Maximum 15 pontot lehetett szerezni. Megszületett az eredmény:

1. Vallyon Zsoltné    

2. Ormódi Csabáné 

3. Dóra Zoltánné     

4. Láng Istvánné     

A nyertesek és a játékban közreműködők karácsonyi tárgyjutalomban részesültek a SzÉP projektnek köszönhetően.

A tagok jól érezték magukat ezen a különleges délutánon, és fontosnak tartották, hogy szellemileg is feltöltsék magukat és a közelgő ünnepekre több tudással rendelkezzenek. Mindenki kellemes karácsonyi ünnepeket kívánt egymásnak és elbúcsúztak egymástól. Reméljük, hogy jövőre újra tudunk találkozni.

Bimbi Fruzsina gondoskodott a jelnyelvi tolmácsolásról.

Köszönjük mindenki aktivitását.

A program SINOSZ SzÉP keretében valósult meg.

A beszámolót készítette: Németh Evelin

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: