2023.08.01. 12:21

KARNEVÁLI KAVALKÁD

Karneváli programsorozat Szombathelyen

A SINOSZ Vas Megyei Szervezete idén ismét részt vesz a Savaria Karneválon. 

A tavalyi év rendkívüli sikerén felbuzdulva a SINOSZ Vas Megyei Szervezete idén ismét részt vesz a Savaria Karneválon.  A 2023-as évben a Karnevál két fő napján négy programra is invitáljuk az érdeklődőket.

  • Augusztus 25-én, (pénteken), 16 órakor Karnevál a föld felett címmel a Székesegyház tornyaiba van lehetőségünk látogatást tenni jelnyelvi akadálymentesítéssel és tárlatvezetéssel. A toronytúra során szűkös csigalépcsők sorát kell megmászniuk a jelentkezőknek, de érdemes: betekintést nyerünk a Székesegyház történetébe, és olyan harangot is láthatunk testközelből, amely évente csupán egyszer kondul meg.
    Erre az ingyenes programelemre maximum 13 fő eléréséig fogadjuk a jelentkezéseket.
  • Augusztus 26-án, (szombaton), 15 órától a Civil Központ meghívására interaktív szervezeti standdal készülünk a Kőszegi utcában. Ha ti is szeretnétek a Karnevál hömpölygő tömegét megszólítani, a jelnyelvet és a siket kultúrát közelebb hozni az emberekhez, gyertek el a Civil Szigetre, és mutassuk meg együtt, milyen különleges értékekkel rendelkeztek!
  • Augusztus 25-én és 26-án 19 órától jelmezes felvonulás kezdődik a belvárosban.
    A menetrend a tavalyi évhez hasonlóan alakul: 18 órától a szervezetben lehet gyülekezni, és a saját vagy bérelt ruhákat felölteni. Idén is a római polgárok szekcióban vonulunk. Ezután együtt megyünk a felvonulás helyszínére, ahol a megfelelő besorolás után indulhat a kb. egyórás jelmezes séta. Akinek nincs ruhája, az kérjen tájékoztatást a bérlési lehetőségekről a megyei ügyintézőtől, mert fontos, hogy egységes jelmezünk legyen. A ruhák beszerzése saját költségen történik.

Bármely programelemen szeretnétek részt venni, kérjük tagjaink jelentkezését az alábbi szervezeti elérhetőségeken:
– a szombathely@sinosz.hu e-mail-címen,
– a 06 70 377 5726-os telefonszámon
– vagy Messengeren!

Szeretettel várunk mindenkit!

A program a SINOSZ SzÉP keretében valósul meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: