2022.06.21. 14:10

Kecskemétre kirándultunk Szegedről – az Arborétumban és a Vadaskertben jártunk

A SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete egynapos kirándulást szervezett Kecskemétre, mely során az Arborétumba és a Vadaskertbe látogattunk.

2022. június 14-én a SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete egynapos kirándulást szervezett Kecskemétre, mely során az Arborétumba és a Vadaskertbe látogattunk.

A látogatásunk ötletét az adta, hogy sétaklubunk egyik aktív tagja a közelmúltban járt a két helyszínen, ahol kellemes élményekben volt része. Felvetettük tagjainknak, akik örömmel fogadták az ötletet, és gyorsan meg is szerveztük a kirándulást. A kánikulai napok között igen szerencsésen kifogtunk egy kissé hűvösebb, kellemesebb időjárást, így igazi kirándulóidőben lehetett részünk.

A kecskeméti vasútállomáson már várt ránk egy kedves tagtársunk, aki szintén velünk töltötte a napot. Először az Arborétumba mentünk, ahol a park kacskaringós útjain felkerestük a kilátót, hogy annak tetejéről csodálhassuk a panorámát. A Mária-kápolna körül végigjártuk a stációkat, megtekintettük a szoborparkot, és láthattuk Móricz Zsigmond kocsányos tölgyese utolsó, kidőlt fájának egy szeletét is. Aranyos, állatokat mintázó faszobrokkal is találkoztunk elszórva a parkban, a Kajla-ösvény táblácskái pedig játékos feladatra hívják fel a figyelmet. Mindezek mellett gyönyörködhettünk a természet szépségeiben, a növénysimogatóban simogathattunk és szimatolhattunk különböző fűszernövényeket. Természetesen időnként megpihentünk, egymást kínálgattuk a magunkkal hozott finomságokkal, és fotóztunk minden érdekességet, ami a szemünket megragadta.

A belvárosban elfogyasztott ebédünk után a Vadaskertet kerestük fel, mely az ország legkisebb területű állatkertje. A kifutóknál a különböző állatfajokat szemlélgettük, a tájékoztató táblák pedig számos érdekességet elárultak róluk. Igyekeztünk megfigyelni őket, már amelyik épp nem az igazak álmát aludta valahol elbújva. A simogatóba is betértünk, ahol a bejáratnál vásárolt csemegével etethettük a lakókat, ez gyorsan el is fogyott. A látogatás végén mintha csak megpihennénk, leültünk egy nagy csapat hintalóra, ebből igazi jó mulatság kerekedett – hintalovas huszárokként pózoltunk a fényképezőgépnek.

Kirándulásunk végeztével kellemesen elfáradva tértünk haza, ismét egy jó hangulatú társaságban tölthettük együtt a napot. Programunkat a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

Nagy Éva Mária

A FÉNYKÉPEK, AMIK ERRŐL A KELLEMES NAPRÓL KÉSZÜLTEK, IDE KATTINTVA LÁTHATÓK

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: