2022.06.09. 11:13

Kertünk madaraival ismerkedtünk Szekszárdon

Érdekes és interaktív előadáson vehettek részt tagjaink Szekszárdon, 2022. május 27-én, a SINOSZ SzÉP keretében.

 

Érdekes és interaktív előadáson vehettek részt tagjaink Szekszárdon, 2022. május 27-én, a SINOSZ SzÉP keretében. Kertünk madarai címmel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa tartott interaktív előadást a kertünkben megtalálható madarakról és a madárbarát kertről.

Nagyon sok hasznos és érdekes információt kaptunk arról, hogy mik azok a veszélyes anyagok, melyeket ne hagyjunk elöl a kertben, mert bizony fészekrakó madaraink előszeretettel gyűjtenek össze mindent, amit csak találnak. Ezek leginkább a műanyag zacskók, zsinórok és természetesen a legtöbb környezetet szennyező anyag.
Arra a kérdésre, hogy vajon mit tehetünk, hogy segítsük kis madarainkat, hogy egészséges környezetben élhessenek, és mi az, amit a téli etetésen felül tehetünk értük, megtudtuk, hogy kis itatókat helyezhetünk ki: ez akár egy virágalátét is lehet, amit megtöltünk friss vízzel, a fészekrakáshoz sártócsát készíthetünk, természetes anyagként pedig akár a hosszú szőrű kutyák levedlett szőrét hagyhatjuk elöl, ez pompás fészek bélésanyag.

Kivetítőn keresztül képeket néztünk madárbarát kertekről, és láttunk igazi „betondzsungel” udvarokat. Előadóink kérdésére, hogy tudjuk-e, vajon hány madárfaj él városunkban, egyikünk sem tudta a választ, majd ámultunk, mikor megtudtuk, közel 50 madárfaj él kicsinyke városunkban!

Egy lehetséges folytatás reményében váltunk el az előadóktól. Köszönjük a hasznos madaras tanácsokat Hága Krisztiánnak és Prohászka Viola Juditnak, a jelnyelvi tolmácsolást pedig Dávid Józsefnének.

Rudolf Ágnes megyei ügyintéző

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: