2022.04.20. 10:13

Királynék napja Szombathelyen a SINOSZ Vas Megyei Szervezetével

Szeretettel hívjuk tagjainkat a SISI - Királyné Feketén-fehéren című kiállítás megtekintésére KIRÁLYNÉK NAPJA programunk keretében.

Szeretettel hívjuk tagjainkat a SISI – Királyné Feketén-fehéren című kiállítás megtekintésére KIRÁLYNÉK NAPJA programunk keretében.

A szombathelyi Savaria Múzeum tárlata a legendás királyné, a magyarok szeretett Erzsébet királynéja előtt tiszteleg és mutatja be életét, mindennapjait a hozzá kötődő tárgyak segítségével. A vándorkiállítás anyaga a szombathelyi tárlaton új elemekkel is bővült, itt látható például először Sisi királyné Körmenden őrzött cipője. Jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesített tárlatvezetésre várjuk az érdeklődőket.

A kiállítás megtekintése SINOSZ igazolvánnyal tagjainknak ingyenes.
A tárlat befogadóképessége miatt csak az előre jelentkező tagok számára tudunk belépést biztosítani.

A „királyi” program a tárlat megtekintését követően sem ér véget: a múzeum kertjében (vagy rossz idő esetén a SINOSZ Vas Megyei Szervezetének klubhelyiségében) egészségórát tartunk Sisi királyné sportos életéről példát véve.
Böröcz Júlia gyógytornász-fizioterapeuta, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház munkatársa vidám átmozgató tornát tart egy úgynevezett kooperációs ernyő segítségével, mely a csodás látványon kívül alaposan át is mozgatja a nem sokat használt testrészeket. Ezzel szeretnénk köszönteni a jelen lévő édesanyákat, nagymamákat a közeli anyák napja alkalmából, hogy királynékhoz méltó módon érezzék magukat a bőrükben. A torna után lehetőség nyílik kérdezni a szakembert.

A programok ezután sem érnek véget, kötetlen sportolásra (célbadobás, tollaslabda) és önszerveződő piknikre is lesz lehetőség. Örömmel fogadunk szerény harapnivalót közös elfogyasztásra.

IDŐPONT: 2022. MÁJUS 7. (SZOMBAT) 9.50-től
HELYSZÍN: SAVARIA MÚZEUM, SZOMBATHELY, KISFALUDY UTCA 9.

Jelentkezés: május 5-ig Patona Mária megyei ügyintézőnél

Programunk a SINOSZ SzÉP keretében valósul meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: