2023.10.06. 11:01

Kirándulás Vácrátótra: a Nemzeti Botanikus Kertbe és a Gyűszűház Múzeumba látogatunk

Őszi program a Fővárosi Szervezettel

A SINOSZ Fővárosi Szervezete Vácrátótra, a Gyűszűházba és egy hangulatos őszi sétára hívja tagjait, a botanikus kertbe.

Kiránduljatok a SINOSZ Fővárosi Szervezetével Vácrátótra, ahol egy különleges magángyűjteményt, a Gyűszűházat fogjuk megnézni, majd őszi sétát teszünk a Nemzeti Botanikus kertben.

vácrátóti botanikus kert, azaz a Nemzeti Botanikus Kert az élő növények leggazdagabb hazai gyűjteménye. A 27 hektáros kertben közel 13 000 növényfajt, illetve -fajtát mutatnak be. Az őszi színekben pompázó hatalmas kertben tett séta felüdülést nyújt testnek és léleknek egyaránt!

A vácrátóti Gyűszűház – Gyűszűmúzeum egy különleges magángyűjtemény, amelyben ma már több mint 6 000 darab gyűszű, köztük több ritkaság látható. A kiállítást bárki ingyenesen megtekintheti, de a tulajdonos szívesen fogad gyűszűket, vagy gyűszűre való adományokat, mivel célja a Guinness-rekord megdöntése!

Időpont: 2023. október 21., szombat

Találkozó: 9:15-kor az Újpest Városkapu metrókijáratnál, a Volánbusz pénztáránál

A 314-es távolsági busszal 9:45-kor indulunk el Újpest Városkaputól. Vácrátóton az Alkotmány utcánál fogunk leszállni, és először a Gyűszűház múzeumot fogjuk megtekinteni, majd átsétálunk a botanikus kertbe, ahol 13:30-tól vezetett sétán veszünk részt.

Belépődíjak: ingyenes.
A Gyűszűházba bárkinek ingyenes a belépés (adományozni lehet), a botanikus kerti belépőjegyeket és a tárlatvezetés díját pedig a SINOSZ fizeti.

Kényelmes, réteges ruházatban és túracipőben vagy sportcipőben ajánlott jönni. Szakadó eső esetén elhalasztjuk a programot, ha csak kevésbé esik az eső: esőkabátot vagy esernyőt hozz magaddal! Ételt, italt érdemes hozni!

Jelentkezési határidő: október 19. 16:00

Résztvevők száma: max. 20 fő, csak SINOSZ-tagok jöhetnek!

Kérjük, jelezd részvételedet határidőig a szokásos elérhetőségeken, Kupsza-Kerekes Zsuzsanna és Kun Krisztiánné szervezeti ügyintézőnél lehet jelentkezni:

* Részvétel lemondása: Fontos, hogy akinek elfogadjuk a jelentkezését, de mégsem tud eljönni a programra, mielőbb értesítse a szervezőket, hogy másnak átadhassuk a helyét!

A programot a SINOSZ SzÉP keretében valósítjuk meg.

Várunk szeretettel!

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: