2022.06.16. 11:43

A Komáromi Csillagerődbe kirándultunk Fejér megyéből

A SINOSZ Fejér Megyei Szervezete egynapos kirándulásra várta tagjait a komáromi Csillagerődbe 2022. június 4-én.

 

A SINOSZ Fejér Megyei Szervezete egynapos kirándulásra várta tagjait a komáromi Csillagerődbe 2022. június 4-én.

Esős napra ébredtünk, de amikor a székesfehérvári állomáson gyülekeztünk, meglepve tapasztaltuk, hogy vonulnak el a viharfelhők, napos időnk lett.
A jegy- és elemózsiavásárlás után útnak indultunk. Jó hangulatban telt az út, gyönyörű tájakon át vonatoztunk.
Egy kellemes, 20 perces séta után meg is érkeztünk az erődhöz, ahol várt bennünket a jelnyelvi tolmács is. Kezdődött a tárlatvezetés, melynek során tájékoztatást kaptunk a város történelméről, milyen célból és miként épült az erőd és milyen szerepet játszott a történelem során egészen az I-IV. századba visszamenőleg.

A kinti meleg után jólesően hatott az erőd alagsorában a kellemesen hűvös levegő. Az itt elhelyezett kiállításon kétszáznál is több kiemelkedő antik, középkori és reneszánsz másolat látható a budapesti Szépművészeti Múzeum több mint százéves gipszmásolat-gyűjteményéből. Körbejártuk a termeket, közben megismerkedtünk egy-egy szoborcsoport történetével, valamint a szobrászat fejlődésével. Érdekes és színvonalas tárlatvezetést kaptunk, a szobrok pedig lenyűgözőek voltak.

Amikor véget ért a vezetés, engedélyt kaptunk arra, hogy az erőd tetején is szétnézhessünk. Gyönyörű látványban volt részünk.

Egy jó hangulatú programon vagyunk túl, kellemesen kikapcsolódtunk, ismeretekkel, valamint élményekkel gazdagodtunk.

A programunkat a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg, Németh Dénesné jelnyelvi tolmácsnak köszönjük az akadálymentesítést.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: