2022.03.25. 13:49

Kukutyinban jártunk – Ferencszállási élményeink

A SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete 2022. március 22-én kirándulásra várta az érdeklődőket, mely során látogatást tettünk Ferencszálláson.

A  SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete 2022. március 22-én kirándulásra várta az érdeklődőket, mely során látogatást tettünk Ferencszálláson. Programunkhoz nagyon sokan csatlakoztak, a szegediek mellett szentesi tagjaink, továbbá más baráti társaságok is velünk tartottak.

Jani János, Ferencszállás község polgármestere már a buszmegállóban fogadott bennünket, vezetésével betértünk a templomba, ahol részletes ismertetést hallottunk a község múltjáról és jelenéről. Természetesen nem maradhatott ki Kukutyin „hiteles” története sem, melyet itt olvashattok: KUKUTYIN

Résztvevőink számos kérdést tettek fel a falu életével kapcsolatban, nagy érdeklődéssel néztük meg a község főbb nevezetességeit. A templom, a Faluház – ahol a könyvtárban látható Tandari Anita Kukutyin című fotókiállítása  -, a MOZGÁSpont, az Egészségház, a Pajtamúzeum megtekintése, illetve a szabadtéri edzőpark kipróbálása után a szelfi-ponton csónakba szállhattunk, majd ezt követően megcsodáltuk a Maros-part panorámáját is. A jó hangulatú találkozó végén ígéretet tettünk, hogy legközelebb az ártéri bográcsozást sem hagyjuk ki.

Tandari Anita fotóművész kiállítása a tájegység jellegzetességeiről szól, egyszerre dokumentarista és művészi, egyedi látásmód jellemzi. Anita Kukutyinról szóló bejegyzését itt olvashatjátok: TANDARI ANITA KUKUTYINRÓL

Köszönettel tartozunk Jani János polgármester úrnak a szíves vendéglátásért, illetve Zólyomi Nikolett jelnyelvi tolmácshallgatónak a kommunikációs akadálymentesítésért.

Programunkat a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

KIRÁNDULÁSUNKON KÉSZÜLT KÉPEINK IDE KATTINTVA LÁTHATÓK

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: