2024.05.07. 16:47

Kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes. Hát játék nélkül?

Személyiség- és közösségfejlesztő programon vettünk részt Écsen

A tagok régen látott sorstársakkal találkozhattak a foglalkozáson, és önfeledten játszani és beszélgetni is tudtak egymással.

A SINOSZ Mosonmagyaróvári Klubja szervezésében 2024. május 4-én, szombaton Écsen jártunk a Máskép és Játékvár nemrég felújított Pajtájában, ahol tere van a sokszínűségnek, ideje van a beszélgetésnek és lehetőség van az elcsendesedésre.

Mi egy különleges helyen szerettünk volna személyiségfejlesztő és közösségépítő foglalkozáson részt venni, ezért erre a helyszínre esett a választásunk.

Szabó Károly siket écsi lakos sorstársunk várt minket a buszmegállóban és elkísért minket a Pajtához, ahol szomjoltó limonádéval vártak bennünket. Mindenkinek vendégpapucsra kellett cserélnie az utcai cipőt, és így vonultunk be a terembe.

Fehér Réka vezette Társasjáték-foglalkozás és előadás felnőtteknek címmel a programot, Hajduk Szilvia jelnyelvi tolmács közreműködésével. „A játék hatása az emberre” címmel ismeretterjesztő előadást tartott a résztvevők számára, majd bemutatta a különböző társasjátékokat. A tagjaink a három asztal körül kis csoportokban megismerhették és kipróbálhatták mindegyik társasjátékot. Réka elmagyarázta a lépéseket és a játékszabályokat.

Az előadásában a következő témákra tért ki:

  • „A játék ellentéte nem a munka, hanem a depresszió.”
  • Miért játszunk?
  • Mit tanulunk a társasjáték során?
  • Miért nem társasjátékozunk?
  • Miért „kell” mégis játszani?
  • Mit „kell” játszani?

 

A foglalkozáson a sorstársaink rendelkezésére bocsátották az alábbi társasjátékokat:

 

Az ember általában a saját érdeklődésének megfelelően választ társasjátékot. A közösségben nemcsak játszunk, hanem megtanulunk különböző készséget elsajátítani, valamint elviselni a vereséget is, ha úgy adódik. Nemcsak nyerünk, hanem veszítünk is, de a részvétel a fontos.  Megtanulunk gondolkodni, figyelni, talpra állni, újrakezdeni, türelmesnek lenni más játékossal szemben, a változó helyzetekben megoldást keresni és a hétköznapi problémákról megfeledkezni. Jó együtt lenni, amikor játszunk, mert ilyenkor szórakoztat is bennünket!

A személyes társasjátékozás alatt valódi emberekkel, helyzetekkel, konfliktusokkal szembesülünk, ilyenkor a valóságnak megfelelően viselkedünk is, ami a virtuális térben nem kivételezhető.

Köszönjük, hogy részt vehettünk ezen az ingyenes programon.

A program SINOSZ SzÉP keretében valósult meg.

 

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: