2024.07.11. 09:53

Legénybúcsú a Szarvasi Vízi Színház színpadán

A Békéscsabai Jókai Színház vendégjátékát jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesítve, kedvezményes jegyekkel láthattuk.

A Szarvasi Vízi Színházban 2024. július 6-án ismét akadálymentes előadáson vehettek részt színházkedvelő tagjaink. Szente Vajk rendezésében a Legénybúcsú című zenés komédiát Vörös Zsolt jelnyelvi tolmácsolásával tekinthettük meg. A Békéscsabai Jókai Színház vígjátéka nagy siker nemcsak a színpadon, hanem a színházi életben is: kevés olyan kortárs és magyar darab van, amelyik 500 előadást ért volna meg négy év alatt.

Miről is szól(t) a darab?
Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék. Rémes csapda tud lenni egy szállodai lakosztály, senki sem az, mint elsőre gondolni lehet róla, és minden egyre jobban gabalyodik össze… Most akkor ki kicsoda valójában, és meglesz-e vajon másnap az az esküvő?

Szente Vajk íróként nemcsak a végsőkig feszíti a nevetőizmokra specializálódott bohózat kereteit, hanem föl is frissíti, már-már szinte a műfaj paródiája pereg a néző előtt.”

A színház honlapján bővebben is olvashattok a darabról: LEGÉNYBÚCSÚ

Köszönjük, hogy ott lehettünk, igazán színvonalas és szórakoztató előadásban volt részünk! Külön köszönet illeti Vörös Zsolt nagyszerű jelnyelvi tolmácsolását, örömmel veszünk részt akadálymentes előadásokon!

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: