2024.04.25. 18:19

A legnagyobb magyar nyomában

Nagycenki kirándulás Vas megyéből

Tagjainkkal a Széchenyi-örökség nyomába eredünk, úti célunk a felújított Széchenyi-kastély, a Mauzóleum és a Széchenyi Múzeumvasút.

Egész napos élményeknek nézhet elébe, aki a Vas Megyei Szervezet tagjaival tart Nagycenkre, a Széchenyi-örökség ikonikus helyszínére. A május 25-i kirándulás három izgalmas látnivalót is tartogat: úti célunk ugyanis a felújított Széchenyi-kastély, a Mauzóleum és a Széchenyi Múzeumvasút.

Szombathelyről 9.00 órakor indulunk vonattal, kényelmesen, 40 perc alatt érkezünk meg Nagycenkre. A kastély felé sétálva hamar elérünk a Mauzóleumba, ahol Széchenyi István sírját tekinthetjük meg. Innen továbbhaladva egy szűk fél órás sétával jutunk el az egy éve felújított, gyönyörű kastélykerttel és izgalmas interaktív kiállítással szórakoztató múzeumba. A tárlatot egyénileg, de egy kvíz vezetésével tekintjük meg.
Pihenő után átsétálunk a Mozdonyskanzenbe, ahol impozáns régi mozdonyokat láthatunk, s akinek kedve támad, Magyarország második gyermekvasútját is kipróbálhatja. Látogatásunk napján András gőzös közlekedik, Fertőboz végállomásra és vissza kb. 50 perc a menetidő. Visszaérkezés a szombathelyi vasútállomásra 17 óra körül.

Kedvezmények és költségek: A Mauzóleumba és a Széchenyi-kastélyba SINOSZ-igazolvánnyal a belépés ingyenes. A vonatút Nagycenk-Szombathely viszonylatban SINOSZ-tagoknak szintén díjmentes. Költségként felmerülhet a kisvonatozás díja, valamint az étel- és italfogyasztás igény szerint.

Találkozó:
Szombathely vasútállomás,
2024. május 25., szombat, 8 óra 45 perc

 

Mindenkit szeretettel várunk!

A program a SINOSZ SzÉP keretében valósul meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: