2019.11.09. 07:30

Lóci és Bibe jelel – a SINOSZ ingyenes jelnyelvi mobilapplikációja

Lóci és Bibe jelel - ingyenes jelnyelvi mobilapplikáció a SINOSZ-tól - jelelj Te is a gyerekekkel! 

Lóci és Bibe jelel – Jelelj Te is velük!

A Jelnyelvi törvény 10 éves jubileuma és a magyar jelnyelv napja alkalmából örömmel „nyújtjuk át” a SINOSZ által megálmodott és elkészített Lóci és Bibe jelel ingyenes jelnyelvi mobilapplikációt.

A mobiltelefonra kifejlesztett, ingyenes jelnyelvi alkalmazással a jelnyelvet és a kommunikáció akadálymentesítését népszerűsítjük, a jelnyelvet használókat és jelnyelv iránt érdeklődőket egyaránt megszólítva.

A mobilalkalmazás elsősorban a halló szülők 5-10 éves siket gyermekei számára készült, akiknek – hallók között élve és többnyire integrált óvodai és iskolai nevelés-oktatás résztvevőjeként – nemigen van módjuk más formában elsajátítani a jelnyelv alapjait. Emellett a halló gyerekeknek is szívből ajánljuk a jelnyelvvel történő játékos ismerkedéshez, talán első „találkozásként” a jelnyelvvel és siket emberekkel. Ismerjék a jelnyelvet és legyenek képesek néhány jelet alkalmazni jelnyelvhasználó személyekkel való találkozáskor minél többen! Célunk így kettős: megismertetni a jelnyelvi alapokat a halló szülők siket gyermekeivel és a hallássérülésben nem érintett, de erre nyitott más gyerekekkel, emellett szemléletformálás a legfogékonyabb kicsik és rajtuk keresztül a felnőtt hozzátartozók körében is.

Jelnyelvi gyerekszótárunk jelenleg 86 jelet tartalmaz, de folyamatosan bővíteni fogjuk a jelkészletet.

Az alkalmazás a két legnépszerűbb mobiltelefon platformra – iOS és Android okoseszközökre – telepíthető.

Kattints rá, és jelelj Te is a gyerekekkel!

https://jeleljgyerekekkel.sinosz.hu/

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: