2024.06.28. 12:18

A martonvásári Brunszvik-kastélyba és parkjába látogatunk el a Fővárosi Szervezettel

Gyertek velünk a Brunszvik-kastélyba és parkjába, a Beethoven Emlékmúzeumba és az Agroverzum Tudományos Élményközpontba!

„Körülöttem minden Angliára emlékeztetett, olyannyira, hogy szinte Angliába képzeltem magamat” – írta 1815-ben az angol Richard Bright a martonvásári Brunszvik-kastélyról. Brunszvik Antal Mária Terézia királynőtől kapta a grófi rangot és ezt a martonvásári birtokot.
A Brunszvik családnak baráti kapcsolata volt Beethovennel, akit elsősorban a környezet szépsége vonzott erre a helyre. Beethoven barátsága jeléül több darabját – köztük az Appassionata-szonátát – a család tagjainak ajánlotta. A park varázsa és a felcsendülő muzsika népszerűsége ma is töretlen.

Csoportunkkal jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesített programon vehettek részt az Agroverzumban.

Időpont: 2024. július 20-án*, szombaton, 10:00-16:00 között

Helyszín: Martonvásár, Brunszvik utca 2. 

Találkozó: 9:40-10:00 között a Déli pályaudvar pénztáránál

Utazás: 10:10-kor vonattal indulunk és Martonvásár megállónál szállunk le. Hazaindulás: várhatóan a 16:18-as vonattal.


Meg fogjuk tekinteni az Agroverzum Tudományos Élményközpontot, a Brunszvik-kastélyt és a benne található a Beethoven Emlékmúzeumot, valamint a kastélyparkot. Egyénileg a hazánkban egyedülálló Óvodamúzeumot is érdemes megnézni.

A részvétel a SINOSZ támogatásával ingyenes.

Résztvevők száma: max. 20 fő. Előnyt élveznek a SINOSZ Fővárosi Szervezetének tagjai és kísérők csak szabad hely esetén jöhetnek.

Kérjük, jelezd részvételedet határidőig a szokásos elérhetőségeken, Kupsza-Kerekes Zsuzsanna és Patkó Linda megyei ügyintézőknél:

 

 Jelentkezési határidő: július 18. 16:00

**Részvétel lemondása: Fontos, hogy akinek elfogadjuk a jelentkezését, de mégsem tud eljönni a programra, mielőbb értesítse a szervezőket, hogy másnak átadhassuk a helyét!

A programot a SINOSZ SzÉP keretében valósítjuk meg.

Várunk szeretettel!

* Figyelem, ha az időjárás-előrejelzés szerint szombaton esős idő lesz, akkor elhalasztjuk a kirándulást. Ha a program elmarad, arról pénteken e-mailt küldünk a jelentkezőknek, ezért fontos, hogy figyeljétek az értesítést!

 

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: