2023.02.15. 08:52

Megpróbáltuk elűzni a telet a busókkal Makón

Kalandos napunk volt 2023. február 4-én, már reggel láttuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, ha el akarjuk búcsúztatni a telet február elején. November, december, január se volt olyan, mint a rég múlt téli hónapok. Hanem aztán most… Jól ráijesztettünk a télre, össze is szedte magát rögtön.

Erős, hideg szél repítette el Makóra a Szegedi Helyi Szervezet tagjait. Néhány tagunkkal és ismerőssel a kollégiumnál találkoztunk, ahonnan a meghirdetett program szerint a télűző séta indult… volna. Minden bizonnyal a rossz idő miatt kellett változtatni a rendezvény tervezett menetén, sajnos tanácstalanok voltunk, mint ahogyan a többiek is körülöttünk. Kis idő múlva megtudtuk, az új helyszín a Szent Gellért Borház és Vendégfogadóitt tettek télkergető sétát a busók a lelkes télűzőkkel, kereplőkkel, kolompokkal, majd a kiszebáb került máglyára, jelképesen véget vetve a fagyos évszaknak. Nos, úgy tűnik, a tél nem értett egyet ezzel, új erőre kapott, hideg szél, eső kergetett be minket a Borházba – ahol viszont meleg, baráti volt a hangulat, fergeteges a jókedv. Táncoslábú gyerekek, felnőttek ropták a néptáncot, majd táncházban mulathattak tovább a résztvevők. A farsangi jelmezversenyt is megcsodáltuk, nagyon ötletesen választottak a gyerekek, hogy kinek a bőrébe bújjanak bele a móka kedvéért. Nem volt könnyű a zsűri feladata, nagy-nagy tanakodás után úgy döntöttek, minden jelmezbe öltözött gyermek első helyezett a jelmezversenyben, hiszen ha nem tudták volna, hogy csak a farsang kedvéért öltötték magukra a figurákat, ruhákat, meg sem fordult volna a fejükben, hogy farsangi maskarákat látunk, megszólalásig hasonlítottak a felvett személyiségekre.

Nagy bánatunkra nem tudtunk közös busós fényképet készíteni, így a mulatság végén kértük meg a télűzőket, hadd örökíthessük meg a velük való találkozást egy telet is elriasztó, rémségesen ijesztő busóval. Amint a készült csoportkép igazolja, kedvesen eleget tett kérésünknek az egyikük. Örömmel búcsúztunk a Borházból, ahonnan kilépve meglepetés fogadott minket: a búcsúzó tél elköszönő ajándékaként hóeséssel kedveskedett, ami pillanatok alatt kisebb hóviharrá alakult. Mivel mostanában ritkán van szerencsénk igazi havas télhez, boldogan nevetve ugrándoztunk a pár perces hófergetegben, mint a gyerekek.

A reggeli induláskor nem is tudtuk, milyen különleges, színes napot zárunk, nagyon jól éreztük magunkat. Bár néhány különösen hideg nap követte télűző hétvégénket, mi már tudjuk, hogy a tél elköszönt tőlünk, hamarosan a tavaszi nap melenget.

A telet a busókkal a SINOSZ SzÉP keretében búcsúztattuk.

AZ ESEMÉNYEN KÉSZÜLT FELVÉTELEINK IDE KATTINTVA LÁTHATÓK.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: