2023.02.14. 15:52

Mi a TE anyanyelved? – a SINOSZ Csongrád-Csanád Megyei Szervezete tagjainak válaszát várjuk

Február 21. az anyanyelv nemzetközi napja

Te tudtad, mit ünneplünk február 21-én? Az UNESCO közgyűlése 1999-ben nyilvánította ezt a napot az anyanyelv nemzetközi napjává, ezzel szeretné felhívni a figyelmet a Föld lakosságának nyelvi sokszínűségére.

Mi, a SINOSZ tagjai beszéddel és jelnyelven is kommunikálunk – vannak, akik mindkettőt használják.

Neked mi az anyanyelved?

Ha a SINOSZ Csongrád-Csanád Megyei Szervezetének tagja vagy, felkérünk Téged is, hogy készíts egy videót, amiből megtudjuk, hogy mi a TE anyanyelved!

Ha a jelnyelv az anyanyelved, készíts egy videót, amiben ezt jeleled:
AZ ÉN ANYANYELVEM A MAGYAR JELNYELV.

Ha beszéddel kommunikálsz, készíts egy videót, amiben ennyit mondasz:
AZ ÉN ANYANYELVEM A MAGYAR NYELV.

Arra kérünk, a személyes videódat legkésőbb 2023. február 17-e, péntek, 18 óráig küldd el a szeged@sinosz.hu e-mail-címre!

A tagjainktól kapott felvételekből összeállítunk egy videót, amelyet az anyanyelv nemzetközi napja alkalmából közzéteszünk a SINOSZ honlapján, médiafelületein. Bízunk benne, hogy sokan szeretnétek megmutatni magatokat, elmondani, hogy mi a Ti anyanyelvetek. A közös videót abban az esetben tudjuk elkészíteni és megjelentetni, amennyiben elegendő megfelelő minőségű felvételt kapunk Tőletek.

AZZAL, HOGY ELKÜLDÖD A SAJÁT FELVÉTELEDET ERRE AZ ALKALOMRA, EGYÚTTAL TUDOMÁSUL VESZED ÉS BELEEGYEZEL ABBA, HOGY A TÖBBI BEÉRKEZETT VIDEÓVAL EGYÜTT KÖZZÉTESSZÜK A SINOSZ HONLAPJÁN ÉS EGYÉB HIVATALOS FELÜLETEIN.

FONTOS!
Hogyan készítsd a videódat?

  • A videót úgy készítsd, hogy világos helyen legyél, lehetőleg ablakkal vagy lámpával szemben!
  • Üres fal legyen mögötted, a bútorok vagy képek zavaróak lehetnek a nézőknek.
  • Mindegy, hogy ülsz vagy állsz, amikor a videót készíted.
  • A TELEFONOD FEKTETVE LEGYEN! Ne kézben tartsd a mobilt, hanem tedd le kitámasztva magaddal szemben, vagy kérj meg valakit, hogy készítse el a felvételt rólad!
  • A TELEFON, AMIVEL A VIDEÓ KÉSZÜL, A VÁLLADDAL EGY MAGASSÁGBAN LEGYEN. Állj vagy ülj kicsit távolabb a telefontól, a csípődtől felfelé látszódj!

Ha nincs segítséged vagy szeretnéd, hogy biztosan jól sikerüljön a felvétel, be is jöhetsz hozzánk az ügyfélfogadásra, mi elkészítjük a videót Rólad.

Várjuk a videókat, köszöntsük ezzel az anyanyelv nemzetközi napját!

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: