2024.03.18. 11:36

Munkácsy, a festőfejedelem – a Békéscsabai Jókai Színház színpadán

A musicalt jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesítve, ajándékjegyekkel láthattuk a színház jóvoltából.

♥A Békéscsabai Jókai Színháznak köszönhetően 2024. március 9-én ismét akadálymentes előadáson vehettek részt színházkedvelő tagjaink. Koltay Gábor rendezésében a Munkácsy, a festőfejedelem című zenés darabot Vörös Zsolt jelnyelvi tolmácsolásával tekinthettük meg.

Békéscsaba városa a Munkácsy 180 emlékév keretében különleges programjaival szép emléket állít Munkácsy Mihálynak (1844–1900). A színpadra állított történet Dallos Sándor „A nap szerelmese” és az „Aranyecset” című regényének feldolgozása, melynek fonala mentén megismerhettük, hogy a festőzseni hogyan jutott a Lángi Mihálynál töltött békéscsabai asztalosinas évektől, a pesti munkáin és a Bécsi Képzőművészeti Akadémián át a párizsi évekig. A világhírű festőművészre méltán büszke városa, hiszen az árva fiút Békéscsabán élő nagybátyja, Reök István ügyvéd fogadta be. Itt töltött éveinek élményei a művész később festészetében is tükröződnek.

Hálás köszönettel tartozunk a Békéscsabai Jókai Színháznak, hogy a hallássérült nézők számára színvonalas színházi élményeket biztosítanak. Külön köszönet illeti Vörös Zsolt nagyszerű jelnyelvi tolmácsolását, örömmel veszünk részt akadálymentes előadásokon!

Köszönjük a fotókat Turóczy Erika országos elnökségi tagnak, Békés Megyei Szervezetünk örökbefogadójának!

A színház is posztolt az akadálymentesítésről: Munkácsy, a festőfejedelem

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: