2023.06.21. 08:00

Múzeumok Éjszakája 2023

SINOSZ-tagoknak díjmentes belépés a programok többségére!

Múzeumok Éjszakája – „az éjszaka, amikor minden életre kel”!

2023. június 24-én, Szent Iván éjjelén idén is kitárulnak Magyarország múzeumainak kapui, immár a 21. alkalommal. Országszerte több mint 400 intézmény közel 2000 programmal vesz részt az eseményen. A Múzeumok Éjszakáján a csatlakozó múzeumok koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív és családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket, az állandó és időszakos kiállítások mellett. Kora délutántól késő éjszakáig válogathattok a jobbnál jobb programok kínálatából.

A SINOSZ tagjai (és a muzeális intézmények díjmentes látogatására jogosult minden fogyatékossággal élő személy) Budapesten díjmentesen vehetnek részt a legtöbb Múzeumok Éjszakája-eseményen. Tagjaink 1-1 fő kísérője sok helyszínen kedvezményes jeggyel, esetenként ingyenesen látogathatja a programot. A rendezvényhez csatlakozó vidéki múzeumok programjain többnyire szintén ingyenes a tagjaink részvétele. Erről az intézmények önállóan döntenek, ezért kérjük, hogy nézzétek meg a honlapjukat, ill. érdeklődjetek helyben! A külön díjszabású – általában előzetes regisztrációhoz kötött – eseményekre nem érvényes a díjmentes belépési lehetőség!

Normál karszalag-, azaz jegyárak Budapesten:

  • – Felnőtt: 2500 Ft
  • – Gyermek (6-18 évig): 1200 Ft
  • – 6 éves kor alatt: ingyenes

A megvásárolt karszalagok a rendezvény napján érvényesek valamennyi budapesti múzeumba. Budapesten a karszalaggal lehet utazni az ezen az estén működő BKK-KÜLÖNJÁRATOKON: az MU jelzésű múzeumi buszos körjáratokon.
Vidéken: a belépőjegy-információkról közvetlenül az intézményeknél lehet tájékozódni.

Hol lehet karszalagot vásárolni?
Budapesten a Múzeumok Éjszakája-karszalagok elővételben is megvásárolhatók a programban részt vevő múzeumokban és helyszíneken, valamint a jegymester.hu weboldalon is. Vidéken az adott múzeumban lehet jegyet váltani.

A leggyakoribb további kérdésekre itt találtok választ: https://www.muzej.hu/gyik

A rendezvény weboldalán a fővárosi és a vidéki múzeumok programjait is megtaláljátok.Település, múzeum, időpont és programtípus szerint kereshetők az események, valamint mobilalkalmazás is letölthető.
https://muzej.hu
https://www.facebook.com/muzeumokejszakaja

Jó szórakozást ezen a különleges éjszakán!


Kapcsolódó programok a SINOSZ-szal:

Eger: Civilek Éjszakája Egerben, a Civil Közösségek Házában
16:00 a SINOSZ Egri Helyi Szervezetének programja: Múzeumok Éjszakája Egerben – jelnyelvi mesével!

Szombathely: Múzeum az egész világ… – Múzeumok Éjszakája Vas megyében cellatúrával

Ha értesülünk további, jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesített programokról, azokról külön is hírt fogunk adni.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: