2023.06.02. 11:54

Napos Nap Farkaskútvölgyben – a SINOSZ Nógrád Megyei Szervezetének beszámolója

Napos Nap Farkaskútvölgyben - programbeszámoló

A SINOSZ Nógrád Megyei Szervezete 2023. május 13-án rendezte meg „Napos Nap Farkaskútvölgyben” című programját.

Bár a napos időjárás nem nekünk kedvezett, de szerencsére az eső nem esett, lélekben pedig biztos mindenki számára „napos” volt a hangulat. Az ország több pontjáról érkeztek résztvevők, a megyén kívül Budapestről, Vácról, Szombathelyről, Debrecenből, Egerből, Miskolcról, Szolnokról, sőt még 2 fő Belgiumból is. A több mint 120 résztvevő mindenféle korosztályt képviselt, egészen a kisbabáktól a szépkorúakig. Farkaskútvölgy festői fekvése és Hollókő közelsége pedig külön vonzóerőt jelentett a vendégeknek.

A kreatív versenyre még a helyszínen is lehetett jelentkezni, a népszerű foglalkozásnak köszönhetően máris kicsinek bizonyult az asztal, de ez nem szegte kedvét a résztvevőknek, hiszen a családtagok is besegíthettek. Mindenki más-más feladatot kapott, amelyről fényképes útmutatást kaptak, hogyan is kell elkészíteni az adott tárgyat, de természetesen a kreativitásukat is használhatták az adott esetben. Nem volt könnyű dolga a zsűritagoknak, mert minden alkotásban látták a belefektetett munkát és a kreativitást. Első helyezést ért el Nemes Ramóna Budapestről, második lett Bíróné Miklós Mária Salgótarjánból, míg a harmadik helyezést Baráth Mariann (Bambi) nyerte el Budapestről. Kiemelendő, hogy olyan szoros pontszámok alakultak ki, hogy minden versenyző dicséretben részesült és tárgyjutalmat is kapott.

A „Játék Határok Nélkül” versenybe végül 7 csapat nevezett be, itt több fordulós, olykor bonyolult feladatokat kellett végrehajtani. Első helyezést ért el az Ázsia csapat (Ács Antal, Pfeifer Zsolt, Araczki István és Szebeli István). Második helyezés lett a Nemes család (Nemes Szonja, Nemes Ramóna, Nemes Attila és Incze Krisztina). A harmadik helyezéssel a miskolci csapat büszkélkedhetett.

A kirándulásra vágyó résztvevők a közeli Isten tenyere kilátóhoz is elsétálhattak, ahonnan gyönyörű kilátás tárult a túrázók elé. A Farkaskútvölgyi Látogatóközpontban egyébként van lehetőség lovaglásra, szállást kivenni (jakuzzi és szauna rendelkezésre áll), külön jógaterem, de jurták is várják a vendégeket, amikben meg is lehet szállni.

A program a SINOSZ SzÉP keretében, valamint a Salgótarjáni Hallássérültek Sportegyesülete támogatásával valósult meg.

További képek a rendezvényről: KÉPGALÉRIA

Márton Márk megyei ügyintéző

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: