A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án tartanak. A nemzetközi nőnapot az ENSZ is a világnapok közt tartja számon. A nőnap eredetileg munkásmozgalmi eredetű, harcos, a nők egyenjogúságával és szabad munkavállalásával kapcsolatos demonstratív nap volt. Az idők során alakult át a mai virágos, kedveskedős megemlékezéssé.      

Csak remélni tudjuk, hogy – az anyák napjához hasonlóan – a tisztelet és megbecsülés nemcsak erre az egy napra korlátozódik, hanem az év többi napjára is marad belőle elegendő.

A Baranya Megyei Szervezetben március 10-én, a csütörtöki klubnap keretében tartottuk a már hagyományos nőnapi megemlékezést. Grabecz Gábor megyei elnök rövid köszöntője után Szuper Tibor elnökségi tag szellemes verssel kedveskedett a hölgyeknek.

A fiúk aranyosak, kedvesek, rendkívül tevékenyek voltak! A szendvicsek elkészítésétől a terítésig, a mosogatással bezárólag mindenből kivették a részüket és semmibe nem engedték, hogy a nők besegítsenek.       

A szalámis szendvics fogyott is szép számmal. Jól csúszott rá a finom vörös és fehér bor is, aki pedig nem élt ezzel, annak az ásványvíz. A remek desszertet aprósütemény egészítette ki, és akinek ez nem volt elég, elfogyaszthatta az aloé mellé kapott Tibi csokit is.

Köszönjük, Fiúk! Ez jólesett mindnyájunknak, akik jelen lehettünk!