2024.03.14. 17:54

Nőnapi desszertműhely-látogatás Szombathelyen

Édes élményekben lehetett része a hölgyeknek Vas megyében

Nőnap alkalmából különleges süteménydíszítő workshopon vettek részt hölgytagjaink.

Sokféle érzékszervükre volt szükségük vendégeinknek a Nefelejcs Desszertműhelybe tett látogatás alkalmából, 2024. március 12-én. A kedves tortakészítő kuckó kirakatának látványa is elindította az édesség iránti sóvárgást, de természetesen az ízlelőbimbók sem maradtak kielégítetlenül a workshop kora esti óráiban.

Az érdeklődő hölgyek – akiket nőnap alkalmából invitáltunk erre a különleges eseményre – kíváncsian gyülekeztek a Sziklai Luca vezette desszertműhely bejáratánál. Mielőtt beléptek volna a kis üzletbe, Gergácz Marcell megyei elnök virággal köszöntötte őket, valamint egy egységes, névvel ellátott köténnyel is gazdagodhattak. 

A workshop első perceiben a tulajdonost kérdeztük műhelye létrejöttének körülményeiről, szakmai titkokról. Megtudtuk, hogy 2 éve nyitotta meg üzletét, amikor a közgazdász szakma helyett a cukrászatban próbált szerencsét. A minőségi alapanyagok beszerzésétől a kiszállításig sok érdekes információval bővültek ismereteink, megtudtuk a cukormáz trükköt, vagy a terülőmáz készítésének fortélyait. Ezt követően mindenki habzsákot ragadhatott, s a helyes technika megtanulása után csak a képzelet szabott határt a díszítésnek. Persze vendéglátónk ajándékról is gondoskodott, hogy a különleges karamellás finomságnak köszönhetően a munka is jobban menjen. Mire mindenki kedvére kidíszítette zöld, piros és fehér cukormázas mézeskalácsát és vajas süteményét, lassan az időnk is lejárt. Receptekkel és új technikai megoldásokkal nézünk a húsvéti süteménydekorálás elé, családunk nagy örömére.

 

Mindenekelőtt szeretnénk köszönetet mondani Sziklai Lucának, a Nefelejcs Desszertműhely tulajdonosának, aki nagyon kedvezményes áron fogadta kis csapatunkat, így volt módunk megszervezni a programot – a SINOSZ támogatásával – a tagok számára ingyenesen. Köszönjük továbbá Gergácz Marcell megyei elnöknek a kedves ajándékokat és a SINOSZ Vas Megyei Szervezete férfi tagjainak nevében tett nőnapi támogatását. Szintén hálánkat fejezzük ki Temesi Éva jelnyelvi tolmácsnak a kommunikációs akadálymentesítésért.

A program a SINOSZ SzÉP keretében valósult meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: