2023.03.20. 12:19

Nőnapi kreatív foglalkozás volt Salgótarjánban

Nőnapi kreatív foglalkozást tartottunk Salgótarjánban – az újrahasznosítás jegyében.

Találtál otthon a szekrény alján a nagymama fonalából? Unod a régi művirágod a vázában? Maradt valahonnan egy száraz oázis szivacsod? Tele vagy maradék  drótokkal, tavalyról megmaradt húsvétitojás-dekorációkkal? Kallódik egy papírpohár a gyerek iskolai rendezvényéről, mondván, jó lesz egy utazáshoz is? Félretettél egy-egy díszt a technika házihoz, de még mindig ott áll?

Sokaknál hasonló kérdések merülnek fel, és az ember legtöbbször sajnálja kidobni ezeket a hasznosnak vélt alapanyagokat, hiszen majd jók lesznek valamire! Míg mások váltig állítják, hogy ezeket a kallódó tárgyakat soha nem fogjuk felhasználni…, a mai gazdasági helyzet főleg arra kényszeríti az embert, hogy azt is megőrizze, ami abban a pillanatban a szemét kategóriát képviselné. Holott a fentiekből egy igenis mutatós ajándékot lehet készíteni, például nőnapra. Nem kell felkutatni a boltokat, és őrült keresésekbe kezdeni, hiszen ezek az eszközök szinte minden háztartásban fellelhetők. Arról nem is beszélve, hogy a környezettudatosság jegyében minden újra hasznosítható, és ehhez nem kell túl nagy kreativitás sem. A saját kézzel készített ajándéknál pedig nincsen szebb, még ha ez egy unalmas közhelynek is hangzik, a gyerekünk ugyanakkor nyugodtan elkészítheti ajándékát akár a napközi unatkozós perceiben is.

A SINOSZ Nógrád Megyei Szervezete a fentiek jegyében tartotta meg a nőnapi kreatív foglalkozását 2023. március 10-én.
A hölgyek virágkosarakat készíthettek, amit persze a foglalkozás végén haza is vihettek. A munka során a férfiak is besegítettek, vagy akár készíthettek egy-egy kosarat is. Az alkotások magukért beszélnek. A hölgyeket ezután stílusosan egy kreatív nőnapi virágdekorációval köszöntöttük, amely örök emlék marad az élő virággal szemben. Azt már csak halkan tesszük hozzá, hogy a program azért is volt hiánypótló, mert a járvány miatt utoljára 2019-ben tudtunk nőnapot tartani.

Márton Márk megyei ügyintéző

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: