2024.03.18. 07:44

Nőnapi program volt Szolnokon

Nagyon jó hangulatú nőnapi előadás és kézműves foglalkozás volt Szolnokon.

2024. május 8-án a SINOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetében a nőnapi program került megrendezésre. 

Először egy előadáson, majd egy kézműves foglalkozáson vettek részt az érdeklődők.

Farkas Gabriella előadást tartott „Nők, nőiesség, gondolatok a nőkről” címmel, ahol megismerhettük a szerelem istennője, Vénusz (Aphrodité) rövid történetét a mitológiából, a régmúlt idők női ideáljait, egészen a neandervölgyi ősasszonytól a középkori nőkön át az I. világháború női eszményképekig bezárólag, majd a legendás ikonikus nők is bemutatásra kerültek, többek közt Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Madonna, Gábor Zsazsa…….stb.

Majd Audrey Hepburn idézetén keresztül megtudtuk, hogy hogyan juthatnak el a férfiak a női szívekhez:

„Egy nő szépsége nem a ruhákban, amiket hord, nem az alakjában vagy a frizurájában rejlik. A nő szépségét a szemében találod, mert a szem bejárat a szívhez, ahol a szeretet lakozik.”

Ezután az előadó felelevenítette a nemzetközi nőnap történetét, jelentőségét, fontos gondolatokat osztott meg arról, hogy milyen fontos tényező a NŐ a férfiak életében és végül, de nem utolsó sorban egy vicces, ám de fontos tanácsot is kaptak a fiúk, férfiak a március 8-ai nőnaphoz kapcsolódóan: „ne felejtsd el a nőnapot, mert ilyen időben nem túl jó az udvaron aludni”, utalva arra, hogy március 8-án még elég hűvösek az éjszakák.

A csodás, interaktív előadás után kezdődhetett a kézműves foglalkozás. Minden résztvevő lelkesen dolgozott, ki színes szalagokból ragasztással selyemvirágokat készített, ki pedig szalvétából hatalmas virágot formázott, még a kisebb technikai probléma sem szegte kedvüket a „kézműveseknek”, igaz, nem mindenki tudta befejezni az elkezdett „művet”, de a hangulat így is nagyon jó volt. Az elnökség férfi tagjai köszöntötték a hölgy részvevőket egy-egy szál virággal és a program végéig ettek-ittak, beszélgettek.

Köszönjük szépen a résztvevők által hozott finomságokat, Farkas Gabriellának a munkáját és Kosik Máriának a programunk akadálymentesítését.

Programunk a SzÉP keretén belül valósult meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: