2016. 03. 07-én, hétfőn, délután 15 órai kezdettel nőnapi ünnepséget tartottunk a Somogy Megyei Szervezet klubtermében.

Szalkai Iván megyei titkár megnyitotta a nőnapi ünnepséget és rövid köszöntőt tartott. Mivel a megyei elnök asszony és az elnökség tagjai hölgyek, ők ünnepeltekként vettek részt.

Sándor Gábor elnökségi tag konferálta a műsort. Először az általa készített, videós nőnapi köszöntőket vetítettük. A felvételek akadálymentesek: a filmekben ő maga beszélt jelnyelven, amihez a feliratozás is biztosítva volt, melyet a jelnyelvet nem ismerő tagok elolvashattak, így minden résztvevőnek hozzáférhető volt az információ. Ezután Galamb László felolvasott egy nőnapi verset, jelnyelvi tolmács közreműködésével.

Idén is 67 hölgytagunk jelezte részvételi szándékát, ez alapján 67 db ajándékkal kedveskedtünk nekik. Marai Róbert és Sándor Gábor ajándékot osztottak hölgyeknek, lányoknak. Aztán pizzával és ásványvízzel vendégeltünk meg minden hölgyet.

Estig kötetlen beszélgetést tartottunk a siket és nagyothalló tagokkal együtt. Összesen mintegy 90 fő vett részt a programon, éppen csak elfértünk a klubteremben. Hiába három helyiséges klubtermünk van, a mozgás nehézkes volt a sok vendég és a szűk hely miatt, de figyeltünk egymásra. A légkör barátságos, a hangulat kellemes volt.

 

Szalkai Iván megyei titkár