2023.05.10. 10:20

Az Operaházban és a Füvészkertben jártunk

A Heves Megyei Szervezettel Budapestre kirándultunk, ahol egy építészeti és egy természeti kincset néztünk meg tagjainkkal.

2023. április 1-jén nem volt bál az Operaházban, de a Heves megyei tagok ott voltak, épületlátogató túrájukon!

30 fő tett ki egy csoportot, pedig jöttek volna még velünk mások is a Magyar Állami Operaházba, ami maradandó élményt nyújtott számunkra. A csodálatosan felújított, míves, pompás, impozáns, magasztos és még sorolhatnám a jelzőket, melyek sora nem is takarná mindazt a gyönyörű látványt, melyet az Operaházban megéltünk. Az 1 órás idegenvezetés az apró pletykáktól kezdve, a híres királyokon, költőkön, művészeken keresztül a 19. század nagyjait is felidézte. Büszkék voltunk magyarságunkra az épületlátogató túra után.

Ezzel a nagy szívvel indultunk az ELTE Füvészkertjébe, levezetésképpen, kikapcsolódni és átbeszélni élményeinket. A helyszínre érve – a Füvészkert történetének felolvasása után – szabadprogramként, egyénileg jártuk be Magyarország első botanikus kertjét. Az üvegházakban orchidea- és kaktuszgyűjtemények sokaságát láthattuk, de fantasztikus volt a 150 évnél idősebb páfrányfenyők nagysága és a banánfa termése is. A Pálmaházban felidéztük Molnár Ferenc regényének, A Pál utcai fiúknak az ide kapcsolódó részét, Nemecsek Ernő búvóhelyét.

Kellemesen elfáradva vonatoztunk hazáig, és már útközben megindultak a jelentkezések a következő, Etyekre tervezett kirándulásunkra. Jó volt újra együtt!

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: