A SINOSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének tagjaival 2022. november 18-án, Budapesten parlamenti látogatáson vettünk részt.

Amikor véglegesítettük az időpontot, még nem sejtettük, hogy érkezésünket mily bőséges esővel fogja megtisztelni fővárosunk. Kissé át kellett értékelni elképzeléseinket, s lemondanunk a Margitszigetre tervezett kirándulást.

Elsőként a Nemzeti Összetartozás Emlékművét kerestük fel, ahol a Trianon előtti magyar települések nevei között mindenki kedvére keresgélhette saját és szerettei szülővárosát, vagy lakóhelyét.

Ezt követően a Látogatóközpontban találkoztunk vendéglátónkkal, Berki Sándor országgyűlési képviselő úrral, aki mesélt nekünk parlamenti munkájáról, feladatairól, válaszolt kérdéseinkre. Az akadálymentes kommunikációban Horváth Hajnalka jelnyelvi tolmács volt segítségünkre. Miután idegenvezetőnk is csatlakozott hozzánk, elindultunk, hogy megcsodáljuk az Országház gyönyörű helyiségeit, szobrait, freskóit. Áhítattal jártuk körbe a Szent Koronát, s kíváncsian tekintettünk le a karzatról az ülésteremre, ahol nemzetünk sorsáról döntenek.

Igaz, nem a terveink szerint alakult ez a nap, mégis csodálatos élményekkel gazdagodva utaztunk haza.

Köszönjük a lehetőséget Berki Sándor képviselő úrnak és az akadálymentesítést Horváth Hajnalka jelnyelvi tolmácsnak!

Rendezvényünket a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.