2023.06.07. 11:45

Az Országházban és a Sziklakórház Múzeumban jártunk Borsodból

Újra együtt Budapesten!

A SINOSZ Ózdi Helyi Szervezetének szervezésében 2023. május 20-án Budapestre kirándultunk, ahol a Sziklakórház Múzeumot és a Parlamentet látogattuk meg.

A jelentkezés maximális létszámát folyamatosan próbáltuk bővíteni, végül 50 főnél meg kellett állnunk. A nagy létszámra való tekintettel, két 25 fős csoportban léphettünk be a Sziklakórház Atombunker Múzeumba.

A budai vár alatti termekben megdöbbentő hitelességgel keltik életre a II. világháború, az 1956-os forradalom és a hidegháború történéseit. A működőképes gépészettel, a korabeli berendezési tárgyakkal és a viaszfigurákkal felszerelt létesítmény zegzugos termeiben valódi izgalmakat élhettünk át. Azoknak a mindennapi hősöknek állítottak emléket, akik tanúbizonyságot tettek elszántságukról és hősiességükről a huszadik század legnehezebb időszakaiban.

Ezt követően Budapest egyik legismertebb középületébe, az Országházba látogattunk Réz Gábor ózdi képviselő, valamint Dr. Kisida Tamás közbenjárásával. A Parlament a világ harmadik legnagyobb, Európának pedig egyik legrégebbi törvényhozói épülete. A lenyűgöző épületet egy nagyon humoros, felkészült idegenvezető segítségével jártuk körbe. Megcsodáltuk a Szent Koronát és az épület gyönyörű részeit. Valóban csodálatos látvány volt!

Fáradtan, de rengeteg élménnyel tértünk haza.

Köszönjük Radányi-Kiss Katalinnak és Süli Viktóriának a remek jelnyelvi tolmácsolást, valamint Bartkó Attiláné ózdi helyi elnöknek az odaadó segítséget.

Kirándulásunkat a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: