2023.10.31. 15:17

Őszi kirándulás a Pannonhalmi Főapátságba a Fővárosi Szervezettel

Apátsági látogatásra megyünk tárlatvezetéssel, melynek során megtekintjük a bazilikát, az altemplomot, a kerengőt és a könyvtárat, utána sétát teszünk a tanösvényen és az arborétumban.

A SINOSZ Fővárosi Szervezete egész napos kirándulást szervez Pannonhalmára, a Főapátságba.

Pannonhalmi Bencés Főapátság 996-ban alapított és azóta is folyamatosan működő Szent Benedek-rendi monostor, Magyarország egyik kiemelkedő történelmi emlékhelye, egyházi és művészettörténeti központja. A 19. századi könyvtárterem 400 ezres gyűjteményében számos könyvritkaságot őriznek. Az egész épületegyüttest a magyar klasszicizmus egyik legismertebb alkotása, az 55 méter magas torony koronázza.

Időpont: 2023. november 12., vasárnap

Találkozó: 7:30-7:50 között a Kelenföldi pályaudvari aluljáróban, a pénztáraknál. A jegyeket mindenki saját költségén vásárolja meg (oda-vissza).

8:10-kor indulunk el a Kelenföldi pályaudvarról pótlóbusszal. Tatabányán fogunk leszállni, ott átszállunk a győri vonatra és azzal megyünk tovább Pannonhalmára.

Program:
Tárlatvezetés jelnyelvi tolmácsolással a Főapátságon belül (bazilika, altemplom, kerengő és könyvtár megtekintése). Szép idő esetén végigjárjuk a tanösvényt, felmegyünk a Boldog Mór-kilátóba és az arborétumban is sétát teszünk.

A Pannonhalmi Főapátságba és az Arborétumba ingyenes lesz a belépő és a tárlatvezetés a SINOSZ támogatásával.

Kényelmes, réteges ruházatban és túracipőben vagy sportcipőben ajánlott jönni, az esőkabát vagy esernyő se maradjon otthon! Ételt, italt érdemes hozni!

Jelentkezési határidő11. 09. 16:00

Résztvevők száma: max. 25 fő, csak SINOSZ-tagok jöhetnek!

Kérjük, jelezd részvételedet határidőig a szokásos elérhetőségeken, Kupsza-Kerekes Zsuzsanna és Kun Krisztiánné szervezeti ügyintézőnél lehet jelentkezni:

  • SMS-ben: +36 70 953 63 34
  • e-mailben: fovaros@sinosz.hu
  • vagy személyesen ügyfélfogadási időben a SINOSZ Fővárosi Szervezetében!

* Részvétel lemondása: Fontos, hogy akinek elfogadjuk a jelentkezését, de mégsem tud eljönni a programra, mielőbb értesítse a szervezőket, hogy másnak átadhassuk a helyét!

A programot a SINOSZ SzÉP keretében valósítjuk meg.

Várunk szeretettel!

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: