2023.11.06. 12:35

Petanque-oztunk Szekszárdon!

Remek kikapcsolódás lehet az egész családnak vagy közösségnek ez a szabadtéri játék!

2023. október 20-án, pénteken egy igazán érdekes sporttal ismerkedtek meg SINOSZ Tolna megyei Szervezetének programján részt vevő tagjaink. Ez nem más, mint a petanque, egy golyós játék, ami már a középkortól nagy népszerűségnek örvend.

A szekszárdi strandparkolóban Kocsis László amatőr versenyző várt minket, aki már egy rögtönzött pályát is előkészített nekünk. 
Kaptunk egy gyorstalpalót a szabályokról, de a játékba egyből bele is csaptunk, sokkal jobban megértettük a szabályokat a gyakorlatban. 2-2 fős és 3-3 fős csapatokban is kipróbáltuk a játékot.  
Nagyon izgalmas meccseket játszottunk le, mindenki hamar ráérzett a játékra. Egyik kedves tagunk a családjával érkezett a programra, mert már régóta nézegették ezt a sportot a tévében, interneten, sőt azt mondták, a Balaton partján sokszor látják az idősebb korosztályt játszani, ezért nagyon megörültek ennek a lehetőségnek. Kocsis László fel is ajánlotta a családnak, hogy amennyiben komolyabban érdeklődnek a petanque iránt, szívesen segít nekik csatlakozni a Magyar Petanque Szövetséghez. 

Sajnos – szabadtéri program lévén – az esős-hideg őszi idő és a tél közeledte miatt idén már nemigen, de jövőre biztosan játszunk még a tagokkal. 

A program a SINOSZ SzÉP támogatásával valósult meg.

 

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: