2022.06.08. 15:36

Pünkösdölést tartottunk Szentesen

A SINOSZ Szentesi Helyi Szervezetében 2022. május 22-én pünkösdi mulatságra vártuk az érdeklődőket, melyre más szervezetekből is szép számmal jöttek vendégek.

A SINOSZ Szentesi Helyi Szervezetében 2022. május 22-én pünkösdi mulatságra vártuk az érdeklődőket, melyre más szervezetekből is szép számmal jöttek vendégek.

Az ünnepségre már napokkal előre készültek a tagjaink, berendezték, díszítették a termet, süteményeket sütöttek, összeállították a részletes programot. Talmácsi Ferenc elnök köszöntőjét követően pünkösdi rózsával üdvözölte a vendég szervezetek vezetőit, majd Gyergyainé Adamik Róza rövid programismertetője után bele is csaptunk a mulatságba: Boda Marika pünkösdi verseket szavalt és rövid, mókás történeteket mesélt, majd Pásztorné Margitka nótákat énekelt és közös éneklésre invitálta a tagságot. Nagyon informatív volt Talmácsi Ferencné Katika pünkösdi népszokásokat felelevenítő előadása, mely során műveltségi kérdésekre is válaszolnunk kellett. Mindenki nagyon várta már a pünkösdi királyválasztást, ami nem volt egyszerű, hiszen a pünkösdi királynak több feltételnek is meg kellett felelnie: állatokkal kell foglalkoznia és jól kell megülnie a lovat. Egyetlen ilyen fess ember felelt meg résztvevőink között, ki juhászként dolgozott jószággal, illetve több fogathajtó versenyen is indult a lovaival. A 81 esztendősen is jó kondiban levő úriembert meg is koronáztuk nyomban és hintalovat adtunk alája, hogy rátermettségét bizonyítsa.

Jókat beszélgetve fogyasztottuk el ebédünket, majd a tombolán izgulhattunk, mivel lep meg minket a vakszerencse. A fődíj egy Gyergyainé Adamik Róza által felajánlott és elkészített torta volt, mely Róza süteményeit ismerve nagyon finom lehetett. Ezután kötetlen nótázás és tánc következett, amíg csak bírta a vendégsereg, melyhez Lukács András zenész szolgáltatta a talpalávalót.

Köszönet illeti a szervezésben részt vevő tagjainkat és nem tagjainkat egyaránt, nagyon jól szervezett és vidám hangulatú rendezvényben volt részünk.

A programot a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

MULATSÁGUNK KÉPEI ITT TALÁLHATÓK

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: