2022.07.05. 14:21

SÉTA A MÚLTBAN – Karneváli hangulatban Szombathelyen

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt a SINOSZ Vas Megyei Szervezetének közös felvonulására 2022. augusztus 26-án és 27-én este 7 órától!

Ha nyár, akkor Karnevál! – tartja a szombathelyi mondás immár több évtizede, hiszen 1961-ben rendezték meg az első Karnevált a vasi megyeszékhelyen. Ugyan csak 2000-ben elevenítették fel ezt a hagyományt, azóta közel 100 ezer embert vonz évente a fesztivállá nőtt rendezvény.
A Karnevál legnagyobb érdeklődéssel kísért eseménye évről évre a péntek és szombat esti fáklyás, jelmezes felvonulás, melynek során mintegy 1000 korhű jelmezbe öltözött polgár vonul végig a belváros utcáin.

További információ: A karneválról…

Eljött az ideje, hogy a XXI. Savaria Történelmi Karneválnak a SINOSZ Vas Megyei Szervezete is aktív részese legyen!

Szeretettel hívunk minden érdeklődőt a SINOSZ Vas Megyei Szervezetének közös felvonulására 2022. augusztus 26-án és 27-én este 7 órától!

Kérjük, figyelmesen olvassátok végig az alábbi felvonulási szabályzatot!

  • Akik korábban jelentkeztek saját varratott ruháért, vegyék fel a kapcsolatot Horváth Istvánné megyei elnökkel és Tóth Csabáné elnökségi taggal július 10-ig, akikkel a próbáról és más részletekről tudtok egyeztetni!
  • Akik nem varrattak ruhát, de szeretnének még jelentkezni a jelmezes felvonulásra, azoknak ruhát kell kölcsönözni. Csapatunk a római polgárok szekcióban vonul, így érdemes római ruhát kölcsönözni. Ehhez minden segítséget megadunk, minél előbb vegyétek fel a kapcsolatot a megyei ügyintézővel, aki segít kitölteni a jelentkezési lapot és a kölcsönzőbe is elkísér! A jelmezkölcsönzés díja 3000-6000 forint (viselettől függően), határideje: augusztus 10.
  • Felvonulás mindkét este, pénteken (26-án) és szombaton (27-én) is lesz. Kérjük, csak akkor jelentkezzetek, ha 1,5-2 órát végig bírtok sétálni, és lehetőség szerint mindkét nap el tudtok jönni! Esőnap: vasárnap 10.30.
  • Minden jelmezes csoportnak mindkét estén ugyanolyan létszámban kell felvonulnia. Aki semmilyen körülmények között nem tud részt venni mindkét napon, csak az egyiken, az is JELENTKEZZEN a megyei ügyintézőnél, aki egyenlően beosztja a résztvevőket a két estére!

FONTOS!!!

  • Csak teljesen autentikus, korhű viseletben lehet felvonulni.
    A gyülekező során ellenőrzik a ruhákat: sportcipő, bakancs, hátizsák, baseballsapka nem megengedett,
    helyette szandál, kis batyu hozható.

 

 

Találkozó: mindkét este (augusztus 26-27.) 18 órakor a SINOSZ-irodában (Szombathely, Kiskar utca 5.)

Kommunikációs akadálymentesítést biztosítunk!

A SINOSZ szervezeteitől az ország többi megyéjéből is szeretettel várjuk a látogatókat erre a különleges és felejthetetlen eseményre! A Karnevál 4 napjának részletes programját itt találjátok:
https://karnevalsavaria.hu/programok

Jelentkezés és bármilyen kérdés esetén forduljatok bizalommal a megyei ügyintézőhöz a 06 70 3775726-os telefonszámon, vagy a szombathely@sinosz.hu e-mail-címen!

Mindenkit szeretettel várunk!

A program a SINOSZ SzÉP keretében valósul meg.

 

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: