2024.05.06. 13:27

SINOSZ Akadályugrás – szolgáltatás a hallássérült emberek egyenlő munkaerő-piaci esélyeiért

Sajtóközlemény az esélyegyenlőség napja alkalmából

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége 2024. május 3-án jelentette meg az alábbi közleményt az Országos Sajtószolgálat felületén.

A hallássérült emberek egyenlő munkaerő-piaci esélyeiért is küzd a SINOSZ. Május 5. az esélyegyenlőség napja, mely ráirányítja a figyelmet a társadalmi egyenlőtlenségekre is. A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) felhívja a figyelmet arra, hogy a siket és nagyothalló emberek esélyegyenlősége a munka világában számos aspektusból sérül, melynek fő okai az oktatási rendszer hiányosságaiban keresendők.

 

A SINOSZ 2013-ban alapította Akadályugrás munkaerő-piaci szolgáltatását, mely 2014 óta hivatalos magán-munkaerő-közvetítőként támogatja a munkaadókat, ill. a siket és nagyothalló emberek inkluzív foglalkoztatását. Eddig közel 3000 alkalommal közvetítettek hallássérült embereket a nyílt munkaerőpiacra.

A SINOSZ professzionális HR szolgáltatásokkal támogatja a munkáltatók toborzási-kiválasztási és szervezetfejlesztési tevékenységét. Európában egyedülálló állásportáljukon jelnyelvi adaptációval jelennek meg az álláshirdetések, de tűz- és munkavédelmi, onboarding folyamatokat támogató anyagokat, vállalati belső szótárt is adaptálnak jelnyelvre.

A SINOSZ szerint a munkáltatók többségét a rehabilitációs hozzájárulás befizetésének elkerülése motiválja az érintettek foglalkoztatására. A sokszor megváltozott munkaképességű személynek nem számító nagyothalló emberek foglalkoztatása iránt nem mutatnak érdeklődést, akik emiatt halmozottan hátrányos helyzetben vannak a nyílt munkaerőpiacon.

A szolgáltatásról a munkaadók a SINOSZ Akadályugrás honlapján találhatnak további információt.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: