2023.09.25. 10:29

A sportmúzeumba látogattunk Budapesten

Kiállításon idéztük fel a magyar olimpiai sikereket.

A SINOSZ Fővárosi Szervezete csoportos látogatást szervezett a Magyar Olimpiai és Sportmúzeumba 2023. szeptember 5-én, kedden. A múzeum SportAgora kiállítóhelyén a magyar olimpiai sikerekről láthattunk kiállítást.

13:40-kor találkoztunk a Stadionok metróállomás hátsó kijárata előtt, 38-an voltunk összesen, jöttek tanulók a siketek iskolájából is. Ingyenes volt a belépő és a tárlatvezetési díj a tagoknak.

A sportmúzeumban, az emeleten láthattunk kifüggesztve plakátokat, rajtuk fekete-fehér és színes fotókkal az olimpiai játékok történetéről, minden évről. Százhuszonhét éve, 1896. április 6-án kezdődtek meg Athénban az első újkori olimpiai játékok. Az eseménysorozatot egészen 1920-ig csak nyáron rendezték meg, az első téli olimpiát 1924-ben Franciaországban szervezték. 4 évenként van olimpia, de a két világháború alatt elmaradt az olimpia, Olimpia magyarok nélkül: Los Angelesben, 1984-ben volt.

Az első olimpiai lángot 1936-ban, Berlinben gyújtották.

A földszinten pedig képeket, a versenyekhez kapcsolódó emléktárgyakat, díjakat, sportszereket és sportruhákat láthattunk, amelyeket híres sportolók egykor viseltek az olimpiákon. A legtöbb Adidas márkájú volt.

Az itt eltöltött 1 óra alatt izgalmas és érdekes élményben volt részünk. Kipróbálhattuk az olimpiai dobogót is, így picit megérezhettük, hogy milyen lenne olimpiai bajnoknak lenni. 

A jelnyelvi tolmácsolást Radányi-Kiss Katalinnak köszönjük szépen.

Programunkat a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: