2022.04.21. 09:39

A Szegedi Repülőtéren jártunk

A SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete látogatást szervezett a Szegedi Repülőtérre 2022. április 5-én.

A SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete látogatást szervezett a Szegedi Repülőtérre 2022. április 5-én, melyen ezúttal is szép számban vettek részt tagjaink, nagyon várták ezt a programot.

A verőfényes tavaszi délutánon Paragi Levente fogadott bennünket, majd rögtön a hangárok felé vettük az irányt, hogy betekintést nyerhessünk a repülőterek mindennapi életébe. A Szegedi Repülőtér elsősorban a vitorlázó repülőknek, illetve magánszemélyek kisgépeinek ad otthont, ottlétünk során számos landolást is láthattunk. A hangárokban tárolt különböző típusú repülőgépek működéséről, karbantartásukról esett szó, de hallhattunk a lajstromjelekről, az irányítótorony munkájáról, az itteni pilótaképzésről is. Megtudhattuk, hogy a tűzoltóság is a repülőtér működésének részese, és szerencsére nem sűrűn fordul elő tűzeset. Mindezeken kívül még számos érdekesség elhangzott, és résztvevőink is rengeteg kérdést tettek fel a repülőtér munkatársának. Természetesen nem maradhatott el a fotózás, nem győztünk válogatni, hogy ki melyik géppel szeretne közös képet.

Köszönettel tartozunk a repülőtér munkatársainak a látogatási lehetőségért, illetve Vörös Zsolt jelnyelvi tolmácsnak az akadálymentesítésben való közreműködéséért.

A programot a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

Nagy Éva Mária

KÉPEINKET IDE KATTINTVA LÁTHATJÁTOK

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: