2024.02.21. 11:57

Szemléletformálás Waldorf módra Vas megyében

Ismét egy szombathelyi iskolában járt a SINOSZ helyi animátorcsapata.

A Waldorf-pedagógia egyik alapelve, hogy minden, amit a gyermek az iskolában tanul, kézzelfogható, lelkével átélhető kell hogy legyen. Ebbe a szemléletbe igazán jól illett a SINOSZ Vas Megyei Szervezete animátorának látogatása az Apáczai Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában

2024. február 20-án Szilassy Piroska tanárnő meghívására érkeztünk az intézménybe, ahol Tóth Csabáné – Temesi Éva jelnyelvi tolmács közreműködésével – a felsős évfolyamnak tartott érdekfeszítő szemléletformáló órát.

A gyerekek megismerték a siketséggel és a nagyothallással kapcsolatos helyes kifejezéseket, a kapcsolatfelvétel szabályait, betekintést nyerhettek a hallássérült személyek mindennapjaiba, sőt, néhány jelnyelvi jellel is gazdagodtak. A gyermekek az iskolájuk elveihez méltó szociális érzékenységgel és környezetük iránti nyitottsággal fordultak az előadók felé, melyet tovább táplált a sok megszerzett új ismeret.

 

Köszönjük a meghívást, a 2024-es évben is folytatjuk azt a nemes feladatot, hogy minél több Vas megyei iskoláshoz közelebb hozzuk a siket kultúrát.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: