2023.11.06. 14:28

Szombati Szemezgető – Családi program a Szépművészeti Múzeumban

Trónörökösök és hercegnők - játékos művészeti foglalkozás jelnyelvi tolmácsolással SINOSZ-tag gyerekeknek

A jelnyelvhasználó SINOSZ Kölyökklub-tag gyerekeket és családtagjaikat hívja játékos művészeti foglalkozására a Szépművészeti Múzeum.

A Szépművészeti Múzeum Szombati Szemezgető címmel minden hónap 3. szombatján családi programra várja a művészeti iránt érdeklődő gyerekeket és felnőtt kísérőiket. A családok számára meghirdetett játékos foglalkozásokon a múzeum mesterművei közül szemezgetnek. Minden alkalommal csak egy műalkotással ismerkednek meg, azzal azonban alaposan, játékosan és kreatívan.

A következő ilyen játékos művészeti foglalkozás 2023. november 18-án 11.00–12.30 között lesz, amelyre hallás- és látássérült, 6-12 éves gyerekeket is várnak. A Madarat tolláról című programon jelnyelvi tolmácsolást biztosítanak.

A speciális igényű gyermekek és kísérőik számára ingyenes a részvétel, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A siket és nagyothalló gyerekeknek Trónörökösök és hercegnők címmel tartanak foglalkozást az Európai művészet 1600-1800 kiállításban.

Milyen lehetett régen a királyi pár gyermekeként felnőni a spanyol és az angol udvarban? Milyen lehetett ott gyereknek lenni? A festmények segítségével átléptek a több száz évvel ezelőtti fényűző palotákba és körbenéztek gyerekszemmel.

A programon a SINOSZ Kölyökklub tagjai ingyenesen vehetnek részt, 2-2 szülővel vagy nagyszülővel együtt. A múzeumi foglalkozás a felnőttek számára is nyitott, de akár az állandó kiállításokat is felfedezhetik önállóan a program közben vagy utána.

Regisztráció: max. 15 SINOSZ-tag gyerek és kísérőik jelentkezését tudjuk fogadni.
Jelentkezés e-mailben a fovaros@sinosz.hu címen. Kérjük megírni a gyerekek nevét, életkorát és SINOSZ tagsági számát, valamint a kísérők nevét és e-mail + mobiltelefonos elérhetőségét!
Határidő: november 14. 14 óra (vagy a létszámkeret beteltéig)

 

A rendezvény teljes ajánlóját a múzeum honlapján lehet megnézni: SZOMBATI SZEMEZGETŐ
(A SINOSZ-tag gyerekek családjait kérjük, hogy ne a múzeum honlapján regisztráljanak a programra, hanem a fenti e-mail-címen!)

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: