2024.03.25. 19:28

Tavaszi szünetelő – tárlatvezetések gyerekeknek jelnyelvi tolmácsolással a Nemzeti Galériában

A tavaszi szünetben 3 délelőttön a siket és nagyothalló gyerekeket és családtagjaikat is várja a Magyar Nemzeti Galéria!

Tavaszi szünetelő címmel

2024. április 3. és 5. között újra gyerekeknek szóló tárlatvezetések lesznek a Magyar Nemzeti Galériában.

 

Mindhárom napon 11:30-tól jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesített vezetést terveznek a gyerekeknek. A 45 perces vezetésekre 7-12 éves lurkókat várnak, felnőtt kísérőikkel együtt.

„Tudtátok, hogy nálunk nem kell csendben lenni a múzeumban és hogy bármilyen kérdésre választ kaphattok? Gyertek el a tavaszi szünidő alatt a gyerekeknek szóló kalandos tárlatvezetéseinkre, és járjuk be együtt a Galéria zegzugos tereit!”

A SINOSZ tagjai (gyerekek és kísérőik) számára a részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött.

Jelentkezés mindhárom napra:
Az akadálymentesített tárlatvezetésekre az info@sinosz.hu e-mail-címen lehet regisztrálni.
Határidő: március 29., péntek, 12 óra (illetve a 20 fős csoportlétszám beteltéig)

A múzeum kérései:

  • A programot 7-12 éves korosztály számára alakították ki, ennek megfelelő korú gyermek számára váltsatok jegyet, hogy a programot minden résztvevő élvezni tudja.
  • A gyermek felnőtt kísérővel vegyen részt a vezetésen! (1 gyermeket 1 fő, 2 vagy több gyermeket maximum 2 felnőtt tud kísérni.)

 

1. április 3-án: Ugorj képbe!

Tárlatvezetésünkön különleges szempontból vizsgáljuk meg a festményeket és a szobrokat: vajon milyen érzés lenne, ha egyszer csak a festményben találnánk magunkat? Milyen illatokat, ízeket éreznétek, mit tapintanátok, mire gondolnátok? A program során lehetőségetek lesz kipróbálni magatokat különböző hősök szerepében, vagy éppen a napfényes réten ülve heverészni.

2. április 4-én: Tavaszi piknik

A festmények segítségével az ízek és illatok nyomába eredünk. Bekukkantunk a Majálison piknikező szereplők kosarába, megismerjük a neves francia mester, Cezanne tálalóját, és egy elegáns cukrászdában is látogatást teszünk. Vajon mi minden lapul meg a csendéletek gyümölcsöskosaraiban, amit első pillantásra talán nem is sejtünk?

3. április 5-én: Világutazó

Kalandozunk Európában, képzeletben elrepülünk a Közel-Keletre, váltogatjuk a közlekedési eszközöket, hogy földön, vízen és a levegőben is képben legyünk. Világ körüli utazásunkon iránytűnk a művészet lesz, így közben felfedezzük a festményeken rejlő a formákat és színeket. Az országok, kontinensek közötti utazás, a különböző kultúrák megismerése, felfedezése folyamatos hajtóerővel bírt a történelem során, még akkor is, ha régebben jóval több időt és nehézséget jelentett egy-egy útra kelés, mint a 20–21. században. Festők vágtak neki a nagy kalandnak, és jutottak el távoli országokba, hogy megtapasztalják a helyi környezetet, szokásokat, és megörökítsék a legkülönfélébb hangulatokat.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: