2024.05.23. 16:42

Te alakítod! – Kettős program volt Szombathelyen

Pénzügyi tudatosságról szóló előadáson, majd agyagozás workshopon vettünk részt a vasi megyeszékhelyen.

2024. május 16-án a SINOSZ Vas Megyei Szervezeténél két, látszólag teljesen különböző, mégis egy közös szálra felfűzhető programra került sor: először egy, a banki tudatosságról szóló előadáson, majd egy agyagozás workshopon vehettek részt az érdeklődők. S hogy mi a közös a kettőben? Hogy Te alakítod! A pénzügyeidet a fejeddel, az agyagból készülő alkotásod pedig a kezeddel.

Addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér!” – hangsúlyozta Bakó Szilvia, az Erste Bank szombathelyi  fiókvezetője a Hogyan boldogulj a pénzügyek világában című előadásán. A SINOSZ és az Erste Bank együttműködésének köszönhetően létrejött országos, a pénzügyi tudatosságról szóló „roadshow” első állomása a SINOSZ Vas Megyei Szervezete volt, ahol jelnyelven akadálymentesített előadáson az érdeklődők három fő dologgal: a pénzügyi egészséggel, a csalásokkal, valamint a SINOSZ és az Erste Bank együttműködésével kapcsolatban bővíthették ismereteiket. Ugyan az interaktív bemutató sok hasznos kérdésre adta meg a választ, bővebb információt az elhangzottakról ezúttal nem árulhatunk el, hiszen a SINOSZ többi szervezeténél is hamarosan sorra kerül a hasznos ismertető.

Köszönjük meghívott előadónk, Bakó Szilvia kedves hozzáállását és alapos felkészülését, valamint Temesi Éva jelnyelvi tolmács közreműködését.

Délutánunk azonban még messze nem ért véget! Közösen átsétáltunk a közeli Agora Művelődési és Sportházba, ahol Udvardi Tamás fazekasmester már várt minket. Az asztalok roskadoztak az előre előkészített agyaggombócoktól, melyek csak a megmunkálásra vártak. Vendéglátónk megmutatta, milyen technikával a leghatékonyabb formálásuk, s készültek is a kis tálkák, edények, hamutálak. A remekművek egy másik asztalnál kreatív festést kaptak. Mindeközben a gyerekek, s a bátrabb tagjaink a koronggal ismerkedtek: közel másfél órán keresztül próbálgatták, milyen erővel, mennyi víz felhasználásával, milyen sebességű forgás mellett tudnak különböző tárgyakat létrehozni. Az elkészült műveket a résztvevők haza is vihették, ti pedig megnézhetitek képgalériánkban:

 

Köszönjük Udvardi Balázsnak a lelkes tanítást, s posztját a közös szervezésű eseményről, nagyon jól éreztük magukat. Ezen a délutánon is sok új dolgot tanulhattunk, legfőképpen, hogy az élet számos területén kezünkben a döntés.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: