Dr. Kósa Ádám

Dr. Kósa Ádám

Elnökségi tag

e-mail: kosa.adam@sinosz.hu

szervezeti örökbefogadás:
Tolna és Vas megye

1. Már fiatalként bekapcsolódtam a SINOSZ munkájába, mert azt éreztem, tennem kell sorstársaimért. Amit a Jóisten nekem adott, az nem csak az enyém, hanem a közösségemé, amelyhez tartozom. Végigjártam a szamárlétrát, voltam az Ifjúsági Bizottság tagja, majd elnöke, később az Országos Elnökség tagja, majd 17 évig a SINOSZ országos elnöke. Az, hogy ismét országos elnökségi tagként segítem a SINOSZ munkáját, mutatja elkötelezettségemet a siket és nagyothalló emberek érdekvédelme iránt. Ez a tisztség és a vele járó munka azért fontos számomra, mert nemcsak saját magam, családom, hanem a magyar siket és nagyothalló közösség érdekeit tudom megfelelő módon képviselni és tenni azért, hogy jobb legyen a társadalmi befogadottságunk.

2. Egyértelműen a társadalmi befogadás, a foglalkoztatás és az egyenlő esélyű hozzáférés a prioritásom. A SINOSZ nagy múlttal rendelkező, országos lefedettségű szervezet, amelynek munkája napról-napra változik, folyamatosak az új kihívások, ezek is érdekelnek.

3. A magyar siket és nagyothalló közösség több mint 115 éve végzi szervezett formában saját érdekképviseletét. Számomra különösen fontos, hogy a siket és nagyothalló családok, gyermekek és szülők életútjuk során hozzáférhessenek azokhoz a szolgáltatásokhoz, melyekkel egyenrangú tagjaivá válhatnak a társadalomnak. Ennek során az elkötelezettség, a tisztességes munka és az egymás iránti tisztelet számomra különösen fontos értékek.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: