dr. Tapolczai Gergely

dr. Tapolczai Gergely

Elnökségi tag

e-mail: tapolczai.gergely@sinosz.hu

szervezeti örökbefogadás:
Fejér és Győr-Moson-Sopron megye

1. Az életem részévé vált, hogy bármilyen formában a SINOSZ-nak és a közösségünknek segítsek. Hol ifjúsági klub vezetőjeként, hol jelnyelvi oktatóként, hol a Kommunikációs Bizottság tagjaként, hol az Országos Elnökség tagjaként vettem részt a társadalmi munkában. Egyszerűen fontos, hogy a képességeinket a közösség javára is fordítsuk.

2. Számomra nincs kiemelt érdekvédelmi cél, mindegyik fontos, hol az egyik, hol a másik élvez prioritást. Volt, amikor a jelnyelvi törvényen volt a hangsúly, volt, amikor a nagyothallók érdekvédelmén, volt, amikor bizonyos jogszabály-módosítások voltak a fontosak, volt, amikor a több támogatásért volt fontosabb lobbizni.

3. Egyik kedvenc írómtól, Asimovtól idézet: “Nem képzelhető … el olyan háború, amely hasznosabb volna a józan kompromisszumnál.” Vagyis sokszor nehéz és fontos döntéseket kell hoznunk, ehhez elengedhetetlen egymás meghallgatása, a kompromisszum, a felelősség felvállalása. Illetve a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ Egyezmény egyik fontos elve: az észszerű alkalmazkodás elve.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: