2022.02.24. 15:32

TV-műsorok akadálymentesítése siket és nagyothalló tévénézők számára

Az NMHH egy kérdőíves felmérést készíttet a tévéműsorok akadálymentesítéséről egy közvélemény-kutató céggel.

Az elmúlt években sok észrevételt és panaszt kaptunk a siket és nagyothalló tévénézőktől a hazai televíziós csatornák műsorainak akadálymentesítésével kapcsolatban. A visszajelzések alapján Szövetségünk több megkereséssel élt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság felé a hallássérült nézők egyenlő esélyű hozzáférésének biztosítása érdekében.
Folyamatos érdekképviseleti munkánknak is köszönhetően az NMHH egy kérdőíves felmérést készíttet a tévéműsorok akadálymentesítéséről egy közvélemény-kutató céggel.

A SINOSZ bevonásával induló kutatást annak érdekében végzik, hogy a feliratozott és a jelnyelvi tolmácsolással ellátott műsorok kínálata és minősége minél jobban igazodjon az érintett személyek igényeihez és elvárásaihoz. Ehhez szükség van a siket és nagyothalló tévénézők véleményének, tapasztalatainak megismerésére, ezért nagyon fontos, hogy minél többen részt vegyetek a felmérésben.

Ha Te is szeretnél javulást, pozitív változásokat a tévéműsorok akadálymentesítése terén, kérünk, hogy töltsd a kérdőívet!

A kérdőív kérdéseit és válaszait jelnyelven is megnézheted.
A kitöltők között 5 nyereményt, vásárlási utalványokat fognak kisorsolni!

Kitöltési határidő: 2022. március 11. 23 óra 59 perc.

KITÖLTÖM >> tovább a kérdőívhez

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: