2024.06.11. 11:18

Üzemlátogatáson jártunk Békéscsabán, a Marzek Kner Packaging Kft.-nél

Megismerhettük a vállalat tevékenységét és az üzem csomagolás- és nyomdatechnológiai folyamait.

A SINOSZ Békés Megyei Szervezete üzemlátogatásra invitálta az érdeklődőket 2024. május 29-én, mely során a Marzek Kner Packaging Kft. csomagolóanyag-gyártó vállalat tevékenységével ismerkedhettünk meg, és betekintést nyerhettünk az ott zajló technológiai folyamatokba.

Csoportunkat Kozma Zoltán megyei elnök fogadta, majd Rácz Tibor üzemvezetőnek köszönhetően nagyszerű idegenvezetésben volt részünk.

Sokunk fejében úgy él a cég, mint Kner Nyomda, egyik résztvevőnktől el is hangzott a kérdés, hogy az újságokat nem itt nyomtatják? A Marzek négy országban rendelkezik gyártókapacitással, a békéscsabai üzemben a cég 2005 óta az élelmiszeripar és a gyógyszeripar számára gyárt csomagolóanyagokat, címkéket, használati utasításokat, melyekkel a világ minden táján találkozhatunk.
Nem is gondolnánk, hogy amikor leveszünk egy italt vagy élelmiszert az áruház polcáról, esetleg a patikában fájdalomcsillapítót vásárolunk, annak doboza és használati utasítása itt készül. Éppen emiatt, élelmiszer-biztonsági okokból az üzembe történő belépés előtt védőruházatba kellett öltöznünk, és alapos kézmosást követően fertőtlenítésen is átestünk. Az üzemvezetőnek köszönhetően a technológiai sorrend mentén haladva ismerhettük meg a gépek paramétereit, működését, a nyomtatási eljárást, jártunk a festékkonyhában is. Természetesen láthattuk a gépeket működés közben is, csak ámultunk, hogy milyen kapacitással és pontossággal dolgoznak. Mi az és hogyan végzik a stancolást, bígelést, illetve hogyan kerül a gyógyszeres dobozra a Braille írás? Az alapanyagok beérkezésétől kezdve a megrendelői igényeknek megfelelően előállított késztermék csomagolásáig bezárólag, a gyártási fázisokon végighaladva ismerhettünk meg a teljes folyamatot, melyet nagy érdeklődéssel figyeltünk. A szerteágazó információk, a zajos munkakörnyezet alaposan elfárasztotta a résztvevőinket, igazán tartalmas ismertetőben volt részünk. Különböző területeken több hallássérült foglalkoztatott is dolgozik a vállalatnál, örömmel vettük, hogy velük is találkozhattunk.

Köszönettel tartozunk a Marzek Kner Packaging Kft. vezetőségének, hogy látogatási lehetőséget biztosítottak számunkra és betekintést nyerhettünk a csomagolóanyag-gyártás munkafolyamataiba, rálátást kaptunk tevékenységükre. Köszönjük Szlaukó-Fischer Nóra jelnyelvi tolmácsunknak, hogy közreműködött a kommunikációs akadálymentesítésben.

Programunkat a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

 

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: