2024.06.21. 11:42

A Van Gogh-kiállításon és a Fiumei Úti Sírkertben jártunk Borsodból

Szuper programokon vettünk részt!

A SINOSZ Ózdi Helyi Szervezetével 2024. május 13-án, hétfőn, egy fővárosi kiránduláson vettünk részt. Megnéztük a Van Gogh-kiállítást a BOK Csarnokban, majd idegenvezetővel egy nagy sétát tettünk a Fiumei Úti Sírkertben.

A Van Gogh – The Immersive Experience, egy festőzseni legendás világa tárlat több mint 200 festményt mutatott be, és a digitális technikának, a multimédiás eszközöknek köszönhetően úgy láthattuk a mesterműveket, ahogyan a színeket a művész eredetileg megfestette. 3D-s szemüveget kaptunk +500 Ft-ért, és egy multimédiás vetítésen vehettünk részt. A fény- és hangélmények hatására szinte beléphettünk a festmények világába. A minden érzékünkre ható immerzív tárlaton a holland posztimpresszionista festőzseni műalkotásai zene és narráció kíséretében elevenedtek meg padlótól a plafonig.

13.00 órától a Fiumei Úti Nemzeti Sírkertben több mint 2 órán keresztül sétáltunk jelnyelvi tolmácsolással kísért idegenvezetéssel, aminek témája: a sírkert leglátványosabb építészeti alkotásai, a nagy mauzóleumok és a kettős árkádsor. Feltárultak a Batthyány-, Deák-, Kossuth- és Ganz-mauzóleum zárt kapui, és tettünk egy sétát az itáliai hangulatot idéző árkádsor oszlopai között is. Nagyjaink síremlékeiről, érdekességekről is sokat hallhatunk, egy fantasztikusan élménygazdag sétán. Brasnyó Gyöngyvér, az idegenvezetőnk nagyon felkészült volt, és érdekes, gazdag információkkal látott el bennünket. Sok újat hallottunk és sokat tanultunk. Látszott, hogy Gyöngyvér szívvel-lélekkel végzi a munkáját, és nagyon élvezi, amit csinál.

Köszönjük szépen Brasnyó Gyöngyvérnek a rendkívül érdekes, tartalmas ismeretanyagot, köszönjük Horváth Hajnalkának a program során biztosított kommunikációs akadálymentesítést.

Programunk a SINOSZ SzÉP keretében valósult meg.

 

 

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: