2022.05.19. 14:00

A Városligetben jártunk Szegedről

A SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete szervezésében 2022. május 5-én Budapestre látogattunk, hogy felkeressük a Városligetet.

A SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete szervezésében 2022. május 5-én Budapestre látogattunk, hogy felkeressük a Városligetet. Kirándulásunk során Tasnádiné Zsike idegenvezetésével ismerkedhettünk meg a főváros közparkjával, mely kedvelt pihenőhely és kulturális centrum, amiben, vagy amelynek határain számos nevezetesség, látványosság található.

Sétánkat a Hősök terén kezdtük, mely ezúttal a Giro d’Italia rendezvény miatt részlegesen le volt zárva, így annak szobraival csak távolról ismerkedhettünk. Ezt követően fő célpontunk, a Városliget történetéről, érdekességekről hallhattunk rengeteg információt. A Városliget környékén jövet-menet láthatjuk Vajdahunyad várának épületeit, melyet bizony eddig kevesen kerestünk fel. Építészeti sokszínűségével, stílusjegyeivel teljesen elvarázsolt bennünket.

Ezután a Magyar Zene Házához sétáltunk, ahol csoportunkat már várta Szőke-Tóth Cecília, hogy a Liget idén januárban átadott épületéről, rendhagyó építészeti megoldásairól, funkciójáról, technikai megoldásairól kapjunk tájékoztatást. Hangversenyekkel, interaktív kiállítással, családi, gyerek- és ifjúsági programokkal, zenepedagógia foglalkozásokkal várják a látogatókat. Számunkra nagy élmény volt a mellette található zenei játszótér: lelkesen próbáltunk ki minden eszközt, érezve azok rezgéseit.

MAGYAR ZENE HÁZA – KÜLÖNLEGES MEGOLDÁSOK

Ellátogattunk a Millenium Házába is, ezen a helyszínen egy zárt körű rendezvény miatt csak az épület előterébe kaphattunk bepillantást. Az előtte található Zsolnay szökőkútnál, a rózsalugas alatt megpihenve uzsonnáztunk, majd a vasútállomás felé vettük az irányt.

Szép számmal csatlakoztak programunkhoz érdeklődők más szervezetekből is – mindig örülünk ezeknek a találkozási lehetőségeknek, közös élményeknek. Köszönettel tartozunk ezúttal is Tasnádiné Zsikének a szakmai vezetésért, továbbá Radányi-Kiss Katalin jelnyelvi tolmácsunknak, aki mindezeket közvetítette számunkra.

Programunkat a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

A PROGRAMON KÉSZÜLT KÉPEINK IDE KATTINTVA LÁTHATÓK

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: