2023.07.14. 09:25

Veszprém, Tolna és Fejér megye közös kirándulása Budapesten

Egy lángelme képzeletében és a Szent István-bazilikában jártunk.

Különleges kiállításban volt része 2023. június 30-án a SINOSZ Veszprém, Fejér és Tolna Megyei Szervezetei tagjainak. 
Budapestre kirándultunk egy igazán érdekes és látványos kiállításra: a Salvador Dalí, utazás egy lángelme képzeletében című tárlatra, majd a Szent István-bazilikába látogattunk el. 

A három megyéből érkező tagok a budapesti Deák Ferenc téren találkoztak, ahonnan közösen sétáltunk el a Király utcai kiállításhoz. Mindenki nagyon kíváncsian várta, hogy bemenjünk, találgattuk, vajon mi lesz, milyen lesz az a VR-élmény, amit a program még ígér, és nem utolsósorban maga a kiállítás, hisz Salvador Dalíról már a legtöbb tagunk hallott vagy látott képet. 

 A 200 művet felvonultató kiállítás nagyon izgalmas volt. A szürreális formák, izgalmas tárgyak sokasága, a híres, tűzpiros ajkat megformázó kanapé, gyémánttal kirakott miniatűr szobrok, festmények, mind-mind elbűvölték tagjainkat. Ezt az élményt fokozta a tárlat végén ránk váró extra élmény, ugyanis VR-szemüvegben „bejárhattuk” Dalí különleges képzeletét és világát. Sétálhattunk a szétfolyó órák, zsiráflábú elefántok, hangyák, sétapálcák között. 

A kiállítás után kis sétával elértük a Szent István-bazilikát, ahol bejártuk az épület hatalmas templomterét, a kincstárat és gyönyörködtünk a kilátásban a panorámateraszról. 

Nagyon jól éreztük magunkat a programon, nagyon jó volt látni a tagjainkat is együtt. 

A program a SINOSZ SzÉP támogatásával valósult meg, köszönjük a jelnyelvi akadálymentesítést a SINOSZ jelnyelvi tolmácsszolgálatának. 

 

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: