2023.06.16. 09:30

A világ vadon élő állataival találkoztunk Sóstón

Európa egyik legkiemelkedőbb vadasparkjában jártunk Nyíregyházán

A SINOSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetének tagjaival 2023. június 2-án, pénteken a Nyíregyházi Állatparkban töltöttünk egy csodálatos délutánt.

A fókák félórás produkciója után Révészné Petró Zsuzsa (oktatási és közönségkapcsolatok osztályvezetője) vezetésével jártuk be – a környezeti adottságait és szakmai színvonalát is figyelembe véve – Európa egyik legkiemelkedőbb vadasparkját, ami 30 hektáros területén földrészenként csoportosítva kb. 5000 állatnak ad otthont.

Zsuzsa élvezetes előadásában – amit Fazekas Szilvia jelnyelvi tolmács akadálymentesített – nagyon sok érdekességet hallottunk az állatokról és az itt dolgozók küldetéséről. Megtudtuk például, hogy mitől rózsaszín a flamingó, hány nyakcsigolyája van a zsiráfnak, melyek a magányt kedvelő, vagy éppen háremet tartó vadak, hogyan tréningezik és késztetik gondolkodásra az egyes fajokat. Világossá vált számunkra az is, hogy milyen nagy szerepe van az állatkerteknek a fajfenntartásban. Nemzetközi megállapodás keretében kihalófélben lévő fajokat mentenek és szaporítanak, így aztán az itt született kicsinyeknek nagy valószínűséggel a világ más pontján találnak majd párt és élőhelyet.

A nagyvadakat messziről, a barátkozóbb állatokat testközelből szemlélhettük utunk során, ami az Ócenárium megtekintésével ért véget.

Élményekkel teli, emlékezésre méltó, tartalmas délutánt töltöttünk ismét együtt.

Köszönjük Révészné Petró Zsuzsa szakvezetését, Fazekas Szilvia jelnyelvi tolmács közreműködését és a SINOSZ SzÉP támogatását!

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: