2022.06.08. 13:52

Virág-világ – kiállítást szerveztünk Szombathelyen SINOSZ-tagok képeiből

A SINOSZ Vas Megyei Szervezetével a szombathelyi Kámoni Arborétumban 2022. május 12-én tett sétánk során - az előzetes fotópályázati felhívást komolyan véve - csak úgy csattogtak tagjaink kamerái.

A SINOSZ Vas Megyei Szervezetével a szombathelyi Kámoni Arborétumban 2022. május 12-én tett sétánk során – az előzetes fotópályázati felhívást komolyan véve – csak úgy csattogtak tagjaink kamerái. A programot követő napon pedig megindult a „viráglavina”: a fényképek elárasztották a résztvevők közösségi oldalait, de még a Kámoni Arborétum hivatalos Facebook-oldalán is megjelentek a legjobb képek.

A botanikus kert siket és nagyothalló látogatói összesen 140 pályaművet küldtek be. A gyönyörű rododendronokat, különös perspektívából megörökített műalkotásokat és az önfeledt mosolyokat látva a SINOSZ Vas Megyei Szervezeténél úgy döntöttünk, hogy egy fotókiállítással háláljuk meg a lelkes közreműködést.

Előválogatás után a képeket három kategóriára osztottuk:

  1. Virágok
  2. Természet és Művészet
  3. SINOSZ-életérzés

Unger Tamás díjazott fotóriporter, a Vas Népe fotósa örömmel vállalta el felkérésünket a zsűrizésre, akinek ezúttal is nagyon köszönjük a segítségét.

Május 26-án nyitottuk meg rendezvényünket a SINOSZ Vas Megyei Szervezetének klubtermében, a kiállításnak városszerte híre ment. A kiállítás címe, Virág-világ önmaga is beszédes: jelképezi a botanikus kert virágainak végtelen szépségét, de a SINOSZ világát is. Az az életöröm és derű ugyanis, mely sugárzik a fotókon szereplők arcáról, példaértékű, érdemes megmutatni a világnak, hogyan értelmeződik az élet egy SINOSZ-tag világában, milyen életszeretet járja át mindennapjait.

A látogató mintha maga is egy kertbe lépne: egy hálóra rögzítve lebben meg a fénykép-garmada, mint megannyi pompás falevél, szimbolizálva a megyei szervezetünk mélyen gyökerező törzsének szerteágazó, ezerszínű lombkoronáját.

Horváth Istvánné megyei elnök a kiállítás megnyitóját követően átadta a díjakat. A három kategóriának összesen hat díjazottja volt, képeik külön paszpartuban kiemelve vonzzák a látogatók tekintetét. A gratulációk után egy kellemes klubdélelőtt vette kezdetét, egy csésze kávé mellett közösen is megnéztük a vászonra kivetített „fényképfilmet”.

Büszkék vagyunk kiállítóinkra, név szerint: Gergácz Marcellre, Horváth Istvánnéra, Kiss Péterre, Kiss Péternére, Kiss Róbertnére, Kovácsné Nemes Anitára, Szabó Istvánnéra, Tóth Csabánéra. Köszönjük, hogy komolyan vettétek felhívásunkat, gratulálunk a díjazottaknak.

Ha Szombathelyen jártok, feltétlenül térjetek be klubtermünkbe, ahol a kiállítás egészen augusztus 19-ig megtekinthető!

A program a SINOSZ SzÉP keretében valósult meg.

Támogatóink

Lépj velünk kapcsolatba!

SINOSZ Országos Központ

1068 Budapest, Benczúr utca 21.

Telefonszám: +36 1 351 04 34

Itt is találkozhatunk: